BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  DÜNYA

EGM, başlıkları çözemedi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana’da bir TIR’da ele geçirilen ve basın yayın organlarında roket başlığı olarak geçen metal parçaların roket baş...

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana’da bir TIR’da ele geçirilen ve basın yayın organlarında roket başlığı olarak geçen metal parçaların roket başlığı olmadığını, havan mermisi kovanına benzediğini açıkladı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Adana’da 7 Kasım 2013 tarihinde yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu bir TIR’da yapılan aramada, 935 adet metal parça ve 10 adet metal boruya gerekli tahkikat yapılmak üzere el konulduğunu açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yapılan inceleme sonrasında bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan inceleme sonucunda, bu malzemelerin basında yer aldığı gibi roket başlığı olmadığı, havan mermisi kovanına benzediği anlaşılmıştır. Elde edilen metal parçaların Konya ve Adana illerinde, kurumsal kimliği bulunmayan atölyelerde, iptidai yöntemlerle üretildiği ve kayıtlarda sondaj mili ve borusu şeklinde gösterildiği belirlenmiştir. Bu parçalar haricinde patlayıcı özelliğe sahip herhangi bir mühimmatın bulunmadığı tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında malzemelerin bir kısmının yapıldığı işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli soruşturma halen devam etmektedir.”