BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den sürpriz Paşinyan açıklaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya’nın başkenti Moskova’da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Dağlık Karabağ konusunda görüşme ihtimalini dışlamadığını söyledi.

Abone ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a yüz yüze görüşme için kapı araladı.  Aliyev, Paşinyan’la Dağlık Karabağ’ı konuşmaya hazır olduğunu, ancak tarafların krizi istikrara kavuşturmaktan uzak olduğunu düşündüğünü ifade etti.

"Putin’den davet almadım"

Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den bölgedeki durumu konuşmak için Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirmesi yönünde bir davet almadığını da kaydetti.

"Türkiye kriz sürecine dahil edilmeli"

Japon Nikkei gazetesine konuşan Aliyev, “Bir görüşme mümkün. Bu tür görüşmeler daha önce de oldu. Her şey gündeme bağlı. Ancak maalesef mevcut Ermenistan yönetimi ile krizin barışçıl çözümü olasılığı çok uzak” dedi. Aliyev, Türkiye’nin bölgedeki krizin çözüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Referanduma izin yok

Aliyev, Dağlık Karabağ konusunda referandum yapılmasına asla rıza göstermeyecekelerini vurguladı.

"Barış gücü için kendi koşullarımızı sunacağız"

Dağlık Karabağ’a gözlemci ve barış güçlerinin gönderilmesine karşı olmadıklarını belirten Aliyev, Bakü’nün kendi koşullarını sunacağını ekledi.

Aliyev, “Dağlık Karabağ’da hiçbir referandum gerçekleşmeyecek. Buna asla rıza göstermeyiz. Buna müzakereler sırasında da onay vermedik, şimdi, topraklarımızın büyük kısmının geri alındığı bu dönemde böyle bir şey söz konusu olamaz” dedi.

‘Yer değiştirmeye zorlanan Azerbaycanlıların atalarının topraklarına dönmeleri gerekiyor’

Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü sağlamaktan vazgeçmeyeceğini vurgulayan Aliyev, “Bütün topraklarımız işgalden kurtarılmalı. Hepsi” ifadelerini kullandı.

Aliyev ayrıca yer değiştirmeye zorlanan tüm Azerbaycanlıların atalarının topraklarına geri dönmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Şanlıurfa'da müezzin camiyi temizlerken halının altında buldu okuyanlar duygulandı
Foto Galeri Şanlıurfa'da müezzin camiyi temizlerken halının altında buldu okuyanlar duygulandı Galeriye Gözat