BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Az daha Sabaha sızacaktı

Sahte belgelerle Sabah'a girmek isteyen medya yöneticisi kim?

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı (TMSF) Ahmet Ertürk, bir medya yöneticisinin, sahte TMSF yönetim kurulu atama kararıyla fon bünyesindeki atv ve Sabah Gazetesi'ne idari müdür olarak işe başlamak istediğini açıkladı.

Ertürk'ün ismini vermediği bu kişinin halen Flash TV'de idare müdürü olarak çalışan Yavuz Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Ertürk'ün ismini vermediği Yavuz Yılmaz, Habertürk'e yaptığı açıklamada Merkez Yayın Holding'de idari işler müdürü olarak işe başlamak için grup yöneticisi Mehmet Akif Yaşin'e gittiğini doğruladı; ancak elindeki atama belgesinin sahte olduğunu bilmediğini öne sürdü. Yılmaz, atama kararı belgesini eski Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler kadrosu çalışanı Yusuf Oktay'ın kendisine ayarladığını, Başbakanlık çalışanı güvendiği bu kişiden belgeyi aldığını iddia etti.

TMSF yetkilileri, Yavuz Yılmaz'ın sahte atama belgesiyle birlikte idari müdür olarak işe başlamak için Mehmet Akif Yaşin ile görüştüğünü, hatta ikinci defa gelerek "Ne oldu bizim iş?" diye sorduğunu ifade etti. Bir TMSF yetkilisi, fonun el koyduğu Merkez Yayın'a sadece yönetim kurulu atama yetkisi olduğunu ve bunun dışında fon yönetim kurulunun Merkez Grubu'na yönetim kurulu dışında başkaca bir atama yapma yetkisinin bulunmadığını kaydetti.

Aynı yetkili, "Fon yönetim kurulu bu gruba değil müdür, bir temizlikçi bile atayamaz. Böyle bir yetkisi yok." dedi. Yavuz Yılmaz'ın ikinci defa gelerek sahte belgeyle işe girmede ısrarcı olduğunu ortaya koyduğunu anlatan yetkili, bu kişinin "Kandırıldım," iddiasını ciddi bulmadıklarını anlattı. Fon yetkilisi, Yavuz Yılmaz hakkında ikinci defa gelişinden sonra yasal işlem başlattıklarını açıkladı.

Yavuz Yılmaz, internet arama sitesi Google'dan yaptığı aramada Oktay'ın Abdullah Gül'ün başbakan olduğu döneminde Başbakanlık Basın Bürosu çalışanı olduğunu gördüğü için, kendini Merkez Medya'ya idari işler müdürü olarak tayin ettirme teklifini kabul ettiğini öne sürdü.

Ancak Google'da arama yapıldığında Yusuf Oktay'ın 58. hükümetin başbakanı Abdullah Gül'den önceki dönemden kalma 80 Başbakanlık danışmanından biri olduğu ve ilk etapta Gül'ün işine son verdiği 10 danışman arasında isminin geçtiği görülüyor. Habertürk sahte atama belgesini de yayınladı. Sahte belgede TMSF 2. Başkanı Şakir Ercan Gül'ün isminin yanlış olarak 'Şakir Ercangül' diye yazıldığı dikkat çekiyor.

İbrahim Balta-Zaman