BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,12
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Aytaç Durak'a kayınbirader kalkanı

Aytaç Durak'ın mal varlığı tartışması büyüyor. Durak'ın kayınbiraderi iddiaları ortaya atan Tuncel'le ilgili ağır konuştu.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın kayınbiraderi Faruk Köymen, Meclis Üyesi Mustafa Tuncel'in birtakım siyasi mihraklar tarafından eniştesine karşı kullanıldığını öne sürdü.

Köymen, "Bu çocuğu koşuya soktular. 2004 yılında bazı münafıkların etkisiyle ben de aynı hataya düştüm" dedi.

Durak ve Köymen ailesinin geçmişten bugüne varlıklı olduğunu anlatan, Başkan Durak'ın malının değerini bilmesinden doğal bir durum olmayacağını vurgulayan Köymen, "Ne yapsaydı. Bu meclis üyeleri gibi oradan buradan rüşvet mi alsaydı" diyerek Durak’ı savundu.

Bugün Başkan Durak ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağı, ardından basın toplantısı yapacağı bildirilen Mustafa Tuncel, son anda bu girişimlerinden vazgeçti. Ancak, arsa rantı ile ilgili iddialarda adı geçen Başkan Durak'ın kayınbiraderi Faruk Köymen, bugün aynı saatlerde Seyhan Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek iddiaları cevapladı.

Toplantı yaptığı otelin 700 metrekarelik arsasının bile zamanında kendilerine ait olduğunu, geçmişten bugüne varlıklı bir aile olduklarını anlatan Köymen, servetlerinin katlanarak artmasında en önemli etkenin enflasyon olduğunu savundu. Bir Adanalı olarak, böyle bir suçlama ile Türkiye gündemine gelmiş olmaktan utanç duyduğunu belirten Köymen, "Aile ferdi" olarak lanse ettiği Mustafa Tuncel'e itidal çağrısında bulundu. Köymen, "2004 yılında partim ANAP'ın içinden ve dışından birtakım münafıkların etkisi ile aynı yanlışa ben de düştüm. Ama ne kadar hatalı olduğumu bir yıl sonra anladım. Mustafa'yı kullanan, koşuya sokan bazı siyasi mihraklar var. 2004 yılında benim yanlış yaptığımdan kendisi nasıl ikaz etti ise şimdi ben de aynı şeyi yapıyorum. Bugün kendisini dolduruşa getirip kullananlar yarın çok yakın bir zamanda Başkan Durak'ın en yakınında olurlar" diye konuştu.

Tuncel'in Başkan Durak'ın 2 milyar dolar serveti olduğunu söyleyip, meclis üyelerinin de alkışladığı hatırlatan Köymen, "Bunu söylediğini onu alkışlayanlar artık fosil olmuştur. Bu kadar desteksiz atmanın alemi var mı? Bazı mihraklar bu ailenin önünü kesmek istiyor. Başkan Durak, arsasının, malının değerini tabii ki bilecek. Ne yapsaydı, uzamaz kısalmaz it kuyruğu gibi mi olsaydı. Bugünkü meclis üyeleri gibi oradan buradan rüşvet mi alsaydı" dedi.

Mustafa Tuncel'in kısa süre önce gittiği Umre ziyareti sırasında Harem-i Şerif'ten kendisine telefon açıp "Bundan sonra Aytaç Durak hakkında kötü bir söz söylersem kıblem dönsün" dediğini de iddia eden Köymen, "15 günde ne oldu, ne değişti de böyle konuşmaya başladı" diye sordu.
Köklü ve varlıklı bir aile geçmişleri olduğunu tekrarlayan Köymen, "Yeter! Bu aileyle bu kadar oynamanın yeri yok. Adana'da ilk 100 vergi rekortmenleri arasında 27. sıralara girdik. Biz vergisini veren namuslu vatandaşlarız. Bizi namussuz gösteren durum Aytaç Durak'ın 25 senedir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmasıdır. Ama Allah, yeni gelecek başkanlara kolaylık versin. Çünkü meclisin çıtasının yükselmesi lazım. Belediye meclis üyeleri, arsasında olumsuzluk olan kişinin dosyalarını alıp menfaat için meclise getiriyorlar" dedi.