BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Ayşen Gruda kardeşleri kim ikisi de birbirinden ünlü

74 yaşındaki usta oyuncu Ayşen Gruda ciddi sağlık sorunları ile boğuşurken sevenleri ise özel hayatını ve ailesini merak ediyor. Peki Ayşen Gruda kaç kardeş? Erman Ailesi'nin ortanca kızı olan Ayşen Gruda 3 kız kardeş. Ablası oyuncu Ayten Erman kardeşi ise Ayben Erman'dır.

Abone ol

Ayşen Gruda dendiğinde bir çoğumuzun yüzünde tebessüm olur ve aklımıza o unutulmaz Yeşilçam sahneleri gelir. Peki usta oyuncuyu ekrana gelen sinema, dizi ya da tiyatro oyunlarının dışında ne kadar tanıyoruz? Yeşilköy'deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından bu yeteneği keşfedilen Ayşen Gruda'yı daha yakından tanıyalım...

ASLEN NERELİ: Sayısız filme imza atmış Ayşe Gruda 30 Kasım 1944 İstanbul doğumlu. 3 çocuklu Erman Ailesi'nin ortanca kızı. Babası kara tren makinisti olan Ayşen Gruda daha çocuk yaşlarda tiyatroya sinemaya merak salmış ve Ermeni komşularının taklitini yaparak ailesinin dikkatini çekmeyi daha çocuk yaşlarda başarmış.

KARDEŞLERİ KİM: Oyunculuk hayali olan Ayşen Gruda ailesinin boğuştuğu geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başlamak zorunda kalmış. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman'ın da o dönemlerde Ayşen Gruda gibi oyunculuk hayali varmış.

Erman Ailesi'nin ortanca kızı olan Ayşen Gruda 3 kız kardeş. Ablası oyuncu Ayten Erman kardeşi ise Ayben Erman'dır.

İLK PROFESYONEL OYUNU: Ayşen Gruda, Tevfik Bilge'nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında "Kongre Eğleniyor" adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.

DOMASTES GÜZELİ NAHİDE: Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.

İLK EVLİLİĞİ: Usta oyuncu Ayşen Gruda 1965 yılında tiyatrocu Yılmaz Gruda ile evlendi. Uzun ve mutlu bir evlilik süren çiftin kızları Elvan'ın dünyaya gelmesi ile mutlulukları ikiye katlandı. Evlilikleri uzun sürdü fakat çift daha sonra hep dost kalmak umuduyla yollarını ayırdı.

TORUNU EMRE İLE İLİŞKİSİ: Hayatı boyunca sadece bir kez evlilik yapan Ayşen Gruda'nın kızı Elvan'ın da Emre adında bir oğlu var. Torunu ile komik anılarını da sık sık röportajlarında anlatan Ayşen Gruda torunu Emre ile gurur duyduğunu her fırsatta dile getiriyor.

NEDEN HALA GRUDA SOYADINI KULLANIYOR: Ayşen Gruda hakkında en çok merak edilenlerden birisi de neden hala Gruda soyadını kullandığı. Verdiği bir röportajda bunu şöyle açıklıyor...

Evet Gruda soyadı ile meşhur oldum çünkü. Bir tür şirket ismi gibi düşün. Hukuken ikisini de kullanıyorum, sorunsuz. Adamın hiçbir şeyini kullanmadım, bari soyadını kullanayım dedim!