BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Aysal küme düşecek takım sayısını verdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda söz aldı.

Abone ol

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "bir defalık af" isteyen "puan silme" önergesinin Genel Kurul'da reddedilmesinin ardından "Hayırlısı oldu. 8 takım düşmez; 1-2 takım düşer o kadar" yorumunda bulundu.

Ünal Aysal Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu sonrası gazetecilere şunları söyledi:

Karar son derece faydalı oldu. Genel Kurul'da sağduyu hakimdi. 58. maddeye dokunulmaması talebimiz desteklendi. Çok kısa zamanda TFF, yetkilerini kullanarak kararını verir ve biz de bu sıkıntıdan kurtuluruz. TFF 3 Temmuz'dan bu yana itinayla çalıştı. TFF'de yaşanacak görev değişimi süreci baltalar.

KÜME DÜŞECEK İKİ TAKIM KİM?

Yayıncı kuruluşun aleyhine bir durum doğacağına da inanmıyorum. Süper Lig'de 18 takım var. Her sezon 3 takım düşüyor. Kim düşerse düşsün yerine başka takımlar gelecek. Geçen sezon Galatasaray da düşebilirdi. Yayıncı kuruluş her sezon 3 takımın düşeceğini biliyor ama kimin düşeceğini bilmiyor. 8 takımın düşeceğine inanmıyorum. 1-2 takım düşer o kadar! Kendimizi galip ya da mağlup olarak görmüyoruz. Yüzmeyi biliyoruz; havuzda da yüzüyoruz. Havuzdan çıkmayız."

MAÇ OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞTİRİLEMEZ

58.maddenin görüşüldüğü Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Aysal, maddeye ilişkin görüşünü "Maç oynanırken kural değiştirilmez" sözleriyle özetledi. 

58.maddenin görüşüldüğü Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Sheraton Oteli'nde yapılıyor. Genel Kurul'da söz alan Ünal Aysal, şöyle konuştu:

"7. maddede yapılmak istenen değişiklik önergesinde aslında 58. maddenin gizlenmiş değişiklik önergesi olduğu görülüyor. Maç oynanırken kuralın değiştirilemeyeceğini daha önce de söylemiştik. Bu önerge ise tam tersini getirmektedir. Biz bu önergeye 'hayır' oyu kullanacağız. Oyun oynanırken kurallar değişmez. Kamu vicdanı zarar görür. Böyle bir değişiklik ileride uzun vadeli tartışmalara yol açar. Bir değişiklik, değişikliklerin ucunu sonsuza kadar açar. Biz sorunların bir an evvel çözülmesini bekliyoruz. TFF yönetim kurulu güven tazelemeli. Biz de onlara sorunların çözümü için imkan sağlamalıyız."