BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Aylin Kotil CHP'de kavga çıkardı

Eğitimci-Aktivist Aylin Kotil’in, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı sırada gergin anlar yaşandı.

Abone ol

BEYOĞLU’nun CHP’li eski belediye başkanı Hüseyin Aslan, partinin en son yayınladığı yerel seçimler aday saptama yönetmeliğine göre son başvuru tarihinin 2 Eylül olduğunu belirterek, Kotil’in aday adayı olamayacağını söyledi. Bu sözlerin üzerine partililer arasında tartışma çıktı.

Aslan, salondan çıkartıldığı sırada partililere, “Neden Aylin Hanım'ı Sarıgül’e karşı koz olarak kullanıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

Hürriyet'in haberine göre, İstiklal Caddesi’ndeki Beyoğlu CHP İlçe binasında dün düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Eğitimci-Aktivist Aylin Kotil, “Buraya gelmeden önce benim de çok sevdiğim büyük usta, büyük sanatçı Tuncel Kurtiz’in ölüm haberini aldım. Onun için çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun. 2014 yerel seçimlerinde, CHP’den Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Ülke sorunlarına duyarlı her yurttaş gibi ben de siyasetle yakından ilgiliyim. Siyasetle iç içe olan bir aileden geldiğim için, siyaset her yaşımda yaşantımın bir parçası oldu. Türkiye’de hatta dünyada hiçbir yer Beyoğlu’na benzemez ve benzemeyecektir. Sokaklarında gezerken bilirsiniz ki Osmanlı’nın o kederli son günlerini de mütareke yıllarının hengamesini de genç

BEYOĞLU HAK ETTİĞİ GİBİ YAŞAYACAK

Cumhuriyetin heyecanını da 21. Yüzyılın dinamizmine de bu sokaklar görmüştür, yaşamıştır. Ancak İstanbul olduğu gibi, Beyoğlu da ranta mahkum edilmiştir. Bu rantların nereye gittiği, nasıl kullanıldığı hepimizin sorması gereken bir sorudur. Bizler Beyoğlu’nda milyonlarca insanı misafir etsek de bu sokaklar, bu caddeler, bu yollar, bu duvarlar. Bizimdir. Belki bu sokaklarda doğduk. Belki umutlarımızı alıp bu sokaklarda yaşamaya geldik. Ben Beyoğlu’nu, Beyoğlulularla yönetmeye talibim. Dertlerini, tasalarını, mutluluklarını, futbol takımlarını, ağaçlarını, umutlarını, ihtiyaçlarını onlardan dinlemeye ve belediyenin tüm imkanlarıyla yanlarında olmaya talibim. İnsanların konuştuğu, insanların anlaştığı, birlikte çalıştığı birbirine saygı gösterdiği bir Beyoğlu’dur vaadim. Beyoğlulular hak ettiği bir şekilde yaşayacaktır” dedi.

ESKİ BAŞKAN'DAN İTİRAZ

Açıklama sırasında, 1989-1994 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Aslan, partinin en son yayınladığı yerel seçimler aday saptama yönetmeliğine göre son başvuru tarihinin 2 Eylül olduğunu belirterek, Kotil’in aday adayı olamayacağını söyleyince, partililer ile arasında tartışma çıktı.

Başvurusunu genel merkeze yaptığını söyleyen Aylin Kotil, “Maalesef partimiz hep böyle şeylerle anılıyor. Biz bunları değiştirmek için geldik. Biz bir aileyiz. Meseleleri aile içinde hallederiz. Hüseyin Aslan eski belediye başkanıdır. Kendisine saygı duyarım. Keşke basının önünde olmasaydı. Biz kendi içimizde bunu hallederdik” dedi.

Partililerle bir süre tartışan Hüseyin Aslan, salondan çıkartıldı.