BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Eski Meclis Başkanından G.Saray yönetimine tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, teknik direktör Fatih Terim’in gönderilmesinin Galatasaray’a zara...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, teknik direktör Fatih Terim’in gönderilmesinin Galatasaray’a zarar vereceğini söyledi. Şahin, "Yönetimin ’Milli takımı niye çalıştırıyorsun’ diye sözleşmesini feshetmesini bir Galatasaray sempatizmi olarak yadırgıyorum" dedi.
Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulunun Fatih Terim’le yollarını ayırması kararını beklemediğini ve kendisi içinde sürpriz olduğunu belirten Şahin, “Ben Galatasaray Kulübü başkanı ve yönetiminin Fatih Terim’i göndererek kulüp lehine bir karar almadıklarını düşünüyorum. Bundan Galatasaray’ın zarar göreceğini düşünüyorum. Sanıyorum iki yılık sözleşme önermişlerdi. Hem Galatasaray’ı çalıştırıp hem de milli takımla ilgilenmesi söz konusuydu. Bir spor kulübünün teknik direktörünün aynı zamanda milli takımı da çalıştırıyor olması o spor kulübü için bana göre bir artı olması, bir övünç ve onur kaynağı olması lazım. Galatasaray başkanı ve yönetimi, teknik direktörlerinin bu vasfını içine sindiremediklerini garip karşılıyorum, yadırgıyorum. Bundan şeref duyup alkışlamaları gerekirdi. ’Bizim teknik direktörümüz o kadar başarılı ki, mili takımı da çalıştıracak seviyede ve kaliteye sahip’ diye övünç duymalıydı. ’Milli takımı niye çalıştırıyorsun’ diye sözleşmesini feshetmesini bir Galatasaray sempatizmi olarak yadırgıyorum” dedi.

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY MAÇI OLAYLARI
Gazetecilerin, daha önce Spor Bakanlığı yaptığı ve yeniden sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi yasasında çalışmalar yapıldığı yöndeki bir soruya ise Şahin, “Daha önce bizim dönemimizde bu yasa çıkmıştı. Ancak uygulamada tam bir başarı sağlanamadı. Cezalar yeterli gelmedi. Özellikle illerde valilerin yada vali yardımcılarının bu işin başında olması gerekiyordu. O konuda bazı aksamalar oldu. Hatta ben her hafta sonu maçlardan sonra valilerimizde ’o hafta oynan maçların bu yasa bakımında durumu nedir, hangi olaylar meydana geldi, kaç kişiye ceza verdiniz ve kaç kişiye statlara girmeme cezası verdiniz’ diye bunları isterdim. Nispeten başarılı olmuştu ama tam bir başarı sağlanamadı. Daha sonra bu yasada bazı değişikliler yapıldı ve şimdi yeninde yapılması düşünülüyor. Gerçekten tribünlerimizde herkesin çok rahatlıkla müsabakaları seyretmesi için uygun şekle dönüşmesinde herhalde yapmamız gereken bazı işler var. Daha başka adımlar var. Bir takım fanatik ruhlu vatandaşlarımız maalesef tribünleri spor ahlakı ve etiği ile bağdaşmayan duruma getiriyor. Son Beşiktaş – Galatasaray maçında yaşanan görüntüler hepimizi rahatsız etti. Şimdi hükümet, Spor Bakanlığı ve yetkilileri ’bütün bunları en asgariye nasıl indiririz’ diye arayış içerisinde. İnşallah en isabetli yasa tasarısını hazırlar. Tedbirleri alırlar. Meclisten de diğer partilerin de katılımı ile biran önce çıkar ve yasalaşır” şeklinde konuştu.
(İHA)