BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çanakkale’de mülteci operasyonu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçmak isteyen...

Abone ol

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, Yunanistan’ın Midilli Adası’na kaçmak isteyen 74 kaçak göçmen yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ayvacık sahillerini kullanıp yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na lastik botla kaçmak isteyen Mayammar, Afganistan ve Irak uyruklu 12’si kadın ve 12’si çocuk toplam 47 kaçak göçmen, Arıklıaltı mevkiinde sahilden 3 mil açıkta sahil güvenlik ekiplerince yakalandı. Lastik botta yakalanan 47 mülteci, TCSG 8 ve TCSG 54 botlarıyla Küçükkuyu’ya getirildi. Yemek yedirilen mülteciler, daha sonra Küçükkuyu Belediyesi’ne ait bir otobüsle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.
Aynı saatlerde Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ve istihbarat ekiplerinin Arıklı köyü civarında yaptıkları operasyonda, içi mülteci dolu araçla kovalamaca yaşandı. Afganistan, Mayammar ve Irak uyruklu 27 mülteci kısa sürede yakalandı. Bir gecede yakalanan toplam 74 kaçak göçmen, sorgulamaları bittikten sonra Ayvacık’taki mülteci barınma binasına götürülecek.
(İHA)