BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  DÜNYA

670 bin liraya satıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın satışa çıkardığı Ferrari California, bugün alıcısını buldu. 5 kişinin yarıştığı ihalede 2010 model sıfır kil...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın satışa çıkardığı Ferrari California, bugün alıcısını buldu. 5 kişinin yarıştığı ihalede 2010 model sıfır kilometre Ferrari, 670 bin TL’ye Rizeli bir iş adamına satıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Bakırköy Tasfiye İşletme Müdürlüğü, bugün yaptığı ihaleyle 2010 model sıfır kilometre Ferrari’yi ihaleyle sattı. İhalede kıyasıya rekabet yaşanırken, ihale bedeli 779 bin TL olan Ferrari 670 bin TL’ye Rizeli işadamı Ali Mete’ye satıldı. Rize’den geldiğini belirten Ali Mete, “Kullanmak için aldık arabayı. İkinci el değerlerine baktığınız zaman bellidir zaten. Ama araba hiç kilometre yapmamış olduğu için bunu tercih ettik. Görünürde bir problemi yok” dedi.
Kaçak olduğu gerekçesiyle Ferrari’si satılan Halil Çebi ise, arabanın kaçak olmadığını iddia ederek, dava açtıklarını söyledi. Çebi, “Araba kaçak falan değil, aslında devletin yanlış uygulaması yüzünden. Yasaların yanlış oluşu o pozisyona soktu. Araba alan kişiye hayırlı olsun. Ama mahkemeyi kesin kazanacağız. Bu insan haklarına aykırı bir şey. Yurtdışında sadece evrak üzerinde tescil gördüğü için bir aracın kaçak pozisyonuna girmesi dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir şey. Her şey daha iyi olacak, yanlış olanlar düzeltilecek inşallah. Dava kazanıldığında satılan bedel firmaya ödeniyor, firmaya da tazminat hakkı doğuyor” diye konuştu.
(İHA)