BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.490,36
HABER /  GÜNCEL

Ayının saldırdığı köylü anlattı

Ayının kahvehaneyi bastığı Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne bağlı Hanuşağı Köyü sakinleri korku içinde.

Abone ol

Ayının saldırısından hafif yaralı kurtulan 41 yaşındaki Muzaffer Gezici, yaşadıklarını hiç unutamayacağını söyledi.

Gezici, "Ayıya kürekle vurunca üzerime atlayıp beni altına aldı. 10 dakika kadar boğuştuktan sonra köylüler ellerine geçen sopalarla vurup beni ayının altından aldılar" dedi.

Ovacık İlçesi'ne bağlı Hanuşağı Köyü'nde önceki gün 21.00 sıralarında köy kahvesinde 6 kişini sohbet ettiği sırada içeri bir ayı girmiş ve kahvede oturanlardan 5'i fırsatını bulup kaçarken, Muzaffer Gezici kahveden çıkamayınca ayının saldırısına uğradı. Kendisine saldıran ayı ile bir süre boğuşan Gezici'nin yardımına arkadaşları yetişti.

Köylüler, dışardan kaptıkları sopalarla ayıya vurmaya başladı. Saldırgan ayı, sopa darbeleri karşısında ormanlık alana kaçarken, Muzaffer Gezici ise çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.
Ovacık İlçesi'ne 25 kilometre mesafede bulunan Hanuşağı Köyü'nde şimdi köylüleri ayı korkusu sardı.

Ayı saldırısına şahit olan 70 yaşındaki Veli Koçoğlu, evde otururken eşinin bağırarak içeri girip ayı geldiğini söylediğini belirterek, hemen evdeki av tüfeğine mermi koyup dışarı çıktığını anlattı. Koçoğlu, "Sokakta birinin ayı ile boğuştuğunu gördüm, yanlarına yaklaştığımda ayı kaçtı. Köylüler ayının saldırdığı Muzaffer'i kurtarmışlardı. O gece ayıyı gören eşim çok korkmuştu, gece boyunca uyuyamadı" dedi.

Köylüler aç kalan ayılarına yine köylerine gelip insanlara saldırabileceğini belirterek, yetkilerden önlem almasını istiyor.