BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.399,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayının öldürdüğü imam toprağa verildi

Sandık başkanlığı yapmak için yola çıkan Çatakbahçe köyü İmamı Özer Bakır, yolda ayının saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Abone ol

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde referandumda sandık başkanlığı yapmaya kendi köyünden imamlık yaptığı köye giderken ayı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Özel Bakır(29), bugün son yolculuğuna uğurlandı.

İmamlık yapan Bakır'ın daha önce de aynı yolda iki kez ayıyla karşılaştığı ve saklanarak kurtulduğu ortaya çıktı.

Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde sandık başkanlığı yapmak için yola çıkan Çatakbahçe köyü İmamı Özer Bakır, yolda ayının saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

 İmamlık yaptığı Çatakbahçe köyünden yaya olarak Kılıççı köyüne giden bir çocuk babası Özer Bakır, Çoruh Nehri yakınındaki ormanlık alanda ayının saldırısına uğradı. Bakır, ayı tarafından parçalanarak öldürüldü.
Dün sabah saatlerinde sandık başkanı olarak görev yapacağı Kılıççı köyündeki görevine gitmeyince vatandaşlar, Çatakbahçe köyünü arayarak İmam Özer Bakır'ı sordu. Köylüler Bakır'ın dün akşam saatlerinde Kılıççı köyünden yaya olarak gittiğini söyledi. Bunun üzerine her iki köy halkı jandarmayla birlikte sabah saatlerinde İmam Bakır'ı aramaya çıktı. Yapılan aramalarda Bakır'ın ayı tarafından parçalanmış cesedi bulundu.

Bakır'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çatakbahçe köyünde defnedildi. Cemaatin çok olması sebebiyle cenaze namazı Pazaryolu-Bayburt Karayolu üzerinde kılındı.

Öte yandan, Bakır'ın daha öncede iki kez aynı yoldan giderken ayıya rastladığı ve saklanarak saldırıdan kurtulduğu öğrenildi.
Köy halkı av yasağına tepki göstererek daha önceki yıllarda da iki kişinin ayı saldırısına uğradığını belirttiler.