BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

12 Eylül'e tazminat davası açtı

Referandum sonuçları sonrası 12 Eylül'de işkence gördüğünü iddia eden Akgün, 231 bin liralık tazminat davası açtı.

Abone ol

Anayasa paketine referandumda “evet” çıkması üzerine 46 yaşındaki Ramazan Akgün, 12 Eylül 1980'de yönetimi ele geçiren Milli Güvenlik Konseyi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 12 Eylül döneminde işkence gördüğünü ileri süren Ramazan Akgün 231 bin liralık da tazminat davası açtı.

Ramazan Akgün, iddiasına göre 12 Eylül'den sonra İzmir'de belediye otobüsünde yolculuk ederken gözaltına alındı. 12 Eylül öncesindeki terör olayları yüzünden okulunu terk etmek zorunda kalan Ramazan Akgün o günlerde henüz 16 yaşındaydı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'de işkence gördü burada 36 gün sorgulandı. Örgüt üyesi olmakla suçlanan Ramazan Akgün, dayaklara dayanamadı ve sözde suçunu itiraf eden matbu kağıda imza attı.

Tutuklanan Ramazan Akgün, kendinden yaşça büyüklerle birlikte ve fikir ayrılıkları olan karşıt görüşlü şüphelilerle aynı koğuşa konuldu. MHP ve Ülkücü davalarında yargılandı, Mamak Askeri Ceza ve Tutukevi'ne konuldu. 6 yıl 4 ay tutuklu kaldı. Dava zaman aşımında düştü.

Anayasa değişikliği ile Geçici 15. Maddesi'nin kaldırıldığını belirten Ramazan Akgün bugün Bakırköy Adliyesi'ne gelerek iki dilekçe verdi. Ramazan Akgün, bir dilekçesi ile kanuna aykırı yakalama, hukuksuz sorgulama, işkence, uzun yargılama iddiasıyla 12 Eylül'ün Milli Güvenlik Konseyi üyeleri hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Diğer dilekçe ile de cezaevinde yattığı her gün için 100 lira olmak üzere tazminat istemi ile dava açtı.