BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ayın hiç bilinmeyen karanlık yüzüne iniş yapılacak, aydınlatılacak

Çin'in geçtiğimiz günlerde Ay'a gönderdiği uzay aracı Changbe-4, Ay'ın karanlık yüzüne inmek için çalışmalarına başladı.

Abone ol

Daha önce de Çin, Ay'ın karanlık yüzeyini görüntülemek ve incelemek amacıyla birçok kez uzaya araç göndermişti. Bir türlü amacına ulaşamayan Çin, sonunda istediğini elde etmeye hazırlanıyor.

Yıllardır süren bu çalışmaların meyvesini toplamak için, müjdeli haberi veren yetkililer, Changbe-4‘ün ayın karanlık yüzeyine rotasını belirlediği ve söz konusu bu bölgeye çok kısa bir süre içerisinde güvenli bir şekilde iniş gerçekleştireceği de belirtti.

Ayın karanlık yüzünde ne var?
Bilim kurgu filmlerinde ve romanlarında ayın karanlık yüzü ile ilgili birçok fantastik hikaye anlatılıyor. Bazıları bu keşfedilmeyen yüzde uzaylıların üstler kurmuş olduğunu ve bizi oradan gözlediklerini iddia ediyor.

Çin‘in bu keşfi Mars keşif çalışmaları yanında sönük kalıyor gibi görünebilir. Ayrıca Ay'ın karanlık yüzünde hiçbir şey bulunamayacağını söyleyenler çoğunlukta olsa da Çin, herkesin merak ettiği topraklara bir keşif aracıyla ayak basarak önemli bir eksiği tamamlamış olacak.