BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ayı bahçedeki köylüleri parçalıyordu!

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde ayı saldırısına uğrayan 2 köylüden 1'i yaralandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Akıncılar ilçesine bağlı Yeşilyazı Mahallesi'nde Hasan Bulut'a (60) ait bahçedeki ağaçlara aşılama yapan Mustafa Kılıç (65), bahçenin içerisinde ayı saldırısına uğradı.

Ayının darbesiyle yere düşen Kılıç'ın imdadına, bahçe sahibi Hasan Bulut yetişti. Ayıya sopayla vurarak arkadaşını kurtaran Bulut, ayıyı güçlükle uzaklaştırabildi.

Olayda sağ kolundan yaralanan Mustafa Kılıç, Hasan Bulut tarafından Akıncılar Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Suşehri Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Kılıç'ın sağlık durumunun iyi olduğu ancak olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi.

Basın mensuplarına olayı anlatan Hasan Bulut, kendisi bahçenin etrafına tahtalar çevirdiğini, arkadaşının ise ağaçlara aşılama yaptığı sırada ayının saldırısına uğradıklarını belirterek, ''Bir de baktık arkamızdan ayı çıktı. Köyün içerisinden aşağı doğru geliyor. Kaçma şansımız hiç yoktu. Gelir gelmez arkadaşın üzerine atladı. Ben o arada sopa aldım. Sopayı alınca onu bıraktı bana döndü. Ben sopayı ayının ağzına soktum. Çok çekti ama benden sopayı kurtaramadı. Ondan sonra beni de bıraktı ve diğer bağ ve bahçelere doğru gitti'' dedi.

Yörelerinde 50 yıl önce böyle bir olay yaşandığını ve 9 kişinin ayı saldırısına uğradığını anlatan Bulut, bölgedeki ayıların vatandaşları korkuttuğunu belirterek, yetkililerden bu konuda yardım istedi.