BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.431,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yöneticinin villası CHP'yi karıştıracak

Villada oturan partili istemiyorum diyen Kılıçdaroğlu, İstanbul'da CHP yönetimindeki bir üyenin villasına ne diyecek?

Abone ol

Villada oturan partili istemiyorum diyen Kılıçdaroğlu, İstanbul'da CHP yönetimindeki bir üyenin Ataköy Konakları'nda plan tadili karşılığı alındığı iddia edilen 2 milyon euroluk villasıyla ilgili ne yapacak?

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek, ''Belediye başkanlarımız il dışına ya da yurt dışına çıkarken bunu il başkanlığı makamımıza yazıyla bildirecekler'' demişti. Peki ne oldu? Hangi başkanlar bu kurala uymadı!

Şimşek'in kuralı daha ilk günlerde delindi!

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek'in belediye başkanları için koyduğu kurallar bazı başkanlar tarafından hemen delindi. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, ''Belediye başkanlarımız il dışına ya da yurt dışına çıkarken, bunu il başkanlığı makamımıza yazıyla bildirecekler'' demişti. Ancak Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in şehir dışında olmalarına rağmen yazılı bir bilgilendirmede bulunmadıkları iddia edildi.

Bilindiği gibi Cem TV'de Erol Mütercimler'e konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, bir izleyicinin "Belediye başkanlarınızı da denetleyecek misiniz?" sorusu üzerine ilginç bir açıklama yapmış, "Belediye başkanlarımız il dışına ya da yurt dışına çıkarken, tıpkı valiliğe yaptıkları gibi, makamımıza da yazılı bilgi verecekler. Böylece, biz hangi belediye başkanının nerede olduğunu bileceğiz. Bir aksaklık olursa da müdahele edeceğiz" demişti. Ancak bu kuralın daha ilk günlerde bozulduğu iddia edildi.

Villa soruna ne dedi?

Şimşek programda, bir izleyicinin "Şimşek 2 milyon dolarlık villada mı oturuyor, iki villası mı var?'' sorusuna da "Yıllar önce banka kredisiyle villa aldık. Bu villayı anaokulu olarak işlettik. Ancak daha sonra anaokulu projemiz yürümedi. Şu an iki adet villa tipi evim var. Ama ben bunları milletvekili olmadan önce aldım. Sinema yaptığım parayla, inşaatlarda çalıştığım parayla aldım. Bunlara 44 yaşında sahip oldum. Şu an bahsi geçen iki evin değeri iki milyon dolar değil, 1 milyon 200 bindir. Soruyu soran arkadaşımız 1 milyon 200 bin verirse, kendisine hemen bunları satarım'' cevabını vermişti.

2 milyon euroluk villası kimin?

Bu arada İstanbul'da parti yönetimindeki bir üyenin İstanbul Ataköy Konakları'nda plan tadili karşılığı alındığı iddia edilen 2 milyon euroluk villasıyla ilgili iddialara karşı Şimşek'in nasıl davranacağı da merak konusu oldu.