BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.446,70
HABER /  GÜNCEL

Engelliler için ortak çalışma

Engelli üniversite öğrencileri ve çalışanlarının günlük faaliyetlerini yürütebilmesi için YÖK ile İçişleri ve Maliye bakanlıkları ortak çalışma başlattı

Abone ol

Engelli üniversite öğrencileri ve çalışanlarının günlük faaliyetlerini yürütebilmesi için YÖK ile İçişleri ve Maliye bakanlıkları ortak çalışma başlattı. Üniversitelerin, rampa, sesli sinyal gibi ihtiyaçları bu sayede karşılanacak. 

Üniversitede öğrenim gören engelli öğrencilere sunulacak imkanların ve kaynaklara erişimlerinin geliştirilmesi için İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve YÖK ortak bir çalışma başlattı. YÖK’te kurulan ‘Özürlü Öğrenci Komisyonu’nda başlatılan çalışma kapsamında, İçişleri Bakanlığı valiliklere yazı gönderdi. Bakanlık, belediyelerin engelli öğrencilere verilecek hizmetlerde üniversitelerle ortak çalışma yapması talimatı verdi. Maliye Bakanlığı da, üniversitelerin 2010 bütçelerinde gerekli ödeneğin ayrılması için çalışma başlattı.

Engelli birimi şart

YÖK’ten rektörlüklere gönderilen yazıda da, üniversitelerin engelli öğrenci birimi kurmaları ve bu konudaki eylem planlarını eylül ve mart ayları olmak üzere iki kez YÖK’e rapor etmeleri istendi. Yazıda ayrıca şu bilgiler yer aldı: “Üniversitelerimizde rampalar, tuvaletler, asansörler, ışıklı, sesli uyarılar ve diğer sunulması planlanan hizmetlerle ilgili tedbirlerin alınması konusunda talepler gerekli yerlere iletilmiştir.”