BIST 10.287
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.397,12
HABER /  DÜNYA

Bomba zirve İsrail'i fena karıştırdı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'in görüşmesi İsrail'i karıştırdı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'in Zürih'teki gizli zirvesi, İsrail'de ortalığı karıştırdı.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman görüşmenin kendi bilgisi dışında olduğunu söyleyerek, zirveyi sert bir dille eleştirdi.

Lieberman, bu görüşmeyle Başbakan Benyamin Netanyahu tarafından otoritesinin sarsıldığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Dışişleri Bakanı, bu olayın Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisi dışında olmasını çok büyük bir ciddiyetle ele almaktadır" denildi.

BAŞBAKAN'A GÜVEN SARSILDI

Açıklamada ayrıca, "Bu kabul edilebilir davranış normları çerçevesinde bu bir hakarettir ve dışişleri bakanı ile başbakan arasındaki güvene indirilmiş büyük bir darbedir" ifadeleri kullanıldı.

İsrail Başbakanlığı ise Dışişleri Bakanı'nın sert tepkisine cevaben yaptığı açıklamada, bilgilendirilmenin "teknik sebeplerden" dolayı yapılamadığını söyledi.

İSRAİL'DE HASSAS DENGELER

İsrail'de Şubat 2009'da yapılan seçimlerin ardından sağcı bir koalisyon kuruldu.

Başbakan Netanyahu önderliğindeki Likud, aşırı sağcı Lieberman'ın partisi İsrail Evimiz, İşçi Partisi, Şas ve Yahudi Evi partileriyle koalisyon hükümeti oluşturdu.

Parlamentoda Likud'un 27, İsrail Evimiz'in 15, İşçi Partisi'nin 13, Şas'ın 11 ve Yahudi Evi'nin 3 milletvekili bulunuyor.

Netanyahu'nun koalisyon hükümeti bu parlamento aritmetiği içerisinde oldukça hassas bir dengede bulunuyor. Başbakan'a gizli görüşme nedeniyle sert tepki gösteren İsrail Evimiz, koalisyonun kilit ortağı konumunda.