BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA

Aygün'ün ağır tweetlerine dava

Başbakan Erdoğan, kendisi hakkında zehir zemberek tweetler atan CHP'li Hüseyin Aygün'e manevi tazminat davası açtı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Twitter'da paylaştıklarıyla kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından açılan davanın dilekçesinde, Aygün'ün, 2 Haziran'da internet ortamında paylaştıklarına yer verildi.

Aygün'ün daha önce, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan terörist saldırıların ardından da Başbakan Erdoğan’ı kast ederek "Türkiye'de en büyük terörist sensin" dediği hatırlatılan dilekçede, davalının, protesto yapılan dönemleri özellikle seçtiği, CHP'nin yapamadığı muhalefet yerine, "twit atıp, provakatif açıklamalar yaparak" Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia edildi.  

Hüseyin Aygün'ün, bir milletvekili olarak taşıdığı sorumluluğa ve statüye uygun davranmadığı, günlerdir yapılan tahrikler, provakasyonlar ve kışkırtmalar sonucu galeyana gelmiş kalabalıktaki kendini bilmez bazı kişilerin söylediği sözleri sosyal medyaya taşıdığı kaydedilen dilekçede, söz konusu paylaşımlarla Aygün'ün, Erdoğan'a küfür ettiği savunuldu.

Aygün'ün paylaşımlarının eleştiri olmadığı, açıkça hakaret, aşağılama, iftira ve küçük düşürme amacı taşıdığı ileri sürülen dilekçede, Aygün'den 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.

İşte davaya konu olan bazı tweetler:

DÖNÜŞÜN OLMASIN İNŞALLAH

Faşist Diktatör Tayyip yarın bir Arap ülkesine rutin ziyarete çıkıyormuş. Gidişin olsun, dönüşün olmasın inşallah!

ŞEREFİNE TAYYİP

Üç gündür gece-gündüz yürüyen, polisle çatışan binlerce genç ellerinde bira bardakları ile şu sloganı attı: 'Şerefine Tayyip, 

Kaşlarını çatıp, tehdit dolu bir suratla 'İçkiyi evinde iç!' diyerek halkı ve gençliği dizayn etmeye çalışan Tayyip'e kapak olsun!

BU BİR HALK AYAKLANMASIDIR

Burnundan kıl aldırmayan Tayyip taklitleri! Bu bir Halk Ayaklanmasıdır! Önce üç gündür ne olduğunu, sonra haddinizi bilin!

DUVAR YAZILARINI OKUSA NE OLDUĞUNU ANLAR

Tayyip şu an TV'de canlı yayında atıp tutuyor, halkı tehdit ediyor, 'çöpleri toplamadılar' sözleriyle yalanlar söylüyor. Diktatör hala

kuyruğu dik tutma modunda. Şşşt, dokunmayın, o hala kendini lider sanıyor. Oysa sadece Taksim'deki duvar yazılarını okusa ne olduğunu anlar!

..... ÇOCUĞU TAYYİP

Ankara Direnîşinden bir kaç not: 1) Kızılay'da toplanan binlere gaz bombardımanı var, 2) Kitlenin cevabı 'O.. Çocuğu Tayyip!',++

3) Şu an 2 ağır yaralı var, 4) Mülkiyeliler Birliği'ne atılan bombalardan yaralanan çok sayıda insan olduğu söyleniyor.++

DUVAR YAZILARINI OKU

Tayyip adlı diktatör ise bugün demiş ki: 'İçki içen alkoliktir'. Sen nesin? Duvar yazılarını oku, sloganları dinle!

TAYYİP'İ KURTARAMAZLAR ARTIK

Polisin Başbakanlık çevresinde silah kullanma yetkisi aldığı söyleniyor. İsterlerse tank, top getirsinler yine Tayyip'i kurtaramazlar artık!