BIST 10.194
DOLAR 32,32
EURO 35,02
ALTIN 2.454,38
HABER /  GÜNCEL

Aydınlık'a devrimci karargah baskını

İstanbul'da terör örgütü 'Devrimci Karargah'a yönelik düzenlenen operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da tutuklandığı "Devrimci Karargah" örgütüne yönelik operasyonda aralarında Aydınlık gazetesinin sahibi Mehmet Sabuncu'nun da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın talimatı ile bu sabah 'Ergenekon soruşturması' kapsamında operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda Aydınlık gazetesi Genel Müdürü Mehmet Sabuncu, emekli Binbaşı Zafer Şen ve emekli askeri hakim Bahadır Berk ile bir şüphelinin daha gözaltında olduğu öğrenildi. Sabuncu'nun İstanbul'daki evinde ve Çorlu'da İşçi Partisi binasında arama yapıldığı kaydedildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentin çeşitli semtlerinde birçok adrese ''Devrimci Karargah'' örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda ''örgüt üyesi oldukları, yardım ve yataklık ettikleri'' iddialarıyla 13 kişi gözaltına alındı.

Polis, bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ile dijital malzemeler ele geçirdi.

Mehmet Sabuncu'nun evinde arama yapıldığını duyan dostları ise evin önüne gelerek beklemeye başladı. Sabuncu'ya destek vermek için geldiklerini söyleyen bir kadın, "Sabah polisler baskın yapmış kendisi evde, Ergenekon'la ilgili bir arama" diye konuştu.

ANTALYA'DA DA GÖZALTI VAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü Devrimci Karargah'a yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Antalya'da da bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin lisede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından terör örgütü Devrimci Karagah'a yönelik düzenlenen operasyonlar Antalya'ya da sıçradı. Söz konusu operasyonlar kapsamında Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından da bazı adreslere baskın düzenlendi.

İstanbul ekipleriyle eş zamanlı düzenlenen operasyonda T.T. (26) gözaltına alınarak Antalya emniyetine götürüldü. T.T. buradaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderildi. Şüphelinin Antalya'daki bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.