BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.432,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın Valiliği'nden ziyaret açıklaması

Aydın Valiliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Aydın’da gerçekleştirdiği toplu açılışın töreninden yayınlanan bazı haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Abone ol

Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada bazı yayın organlarında Başbakan Erdoğan’ın toplu açılış töreniyle ilgili olarak haberler yayınladığı kaydedilerek, “Sayın Başbakanımızın teşrifi ile ilimizde yapılan toplu açılış töreni hakkında gerçek dışı bilgilerin verildiği incelenmiştir.

Sayın Başbakanımız Aydın’a sadece Toplu Açılış Töreni için teşrif etmiş, parti mitingi yapılmamıştır. Bu törende aralarında İkizdere Barajı’nın ve Milli eğitim yatırımlarının da olduğu toplam 280 milyon TL ye mal olan 20 tesisin toplu açılışı gerçekleştirilmiştir.

Miting değil Toplu Açılış Töreni olduğu için gerek tören platformunda gerekse katılan vatandaşlarımızın hiçbirinin elinde parti bayrağı, flaması bulunmamıştır. Kamu personelinin Törene katılması için Valilikçe hiçbir alt kademeye emir verilmemiş, yazı yazılmamıştır. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçedeki kurumlara gönderildiği haberleştirilen e-mailin ; net zincir aracılığıyla elektronik ortamda resmi okul ve kurumlara gönderilen resmi açılış töreninin duyurusu olduğu, eğitim yatırımlarının da açılış nedeniyle bilgilendirme amacıyla gönderildiği anlaşılmıştır.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuyla ilgili olarak basına herhangi bir bilgi vermediği, kendisine atfedilen beyanların gerçek dışı olduğu ifade edilmiştir” ifadelerine yer verildi.