BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan bu kavgaya girdiyse ağlamayacak!

Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise bugünkü yazısında Aydın Doğan'a seslendi "bu kavgaya girdiysen ağlamayacaksın" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti cemaat savaşında cemaatten yana olduğu iddiasıyla gündemde olan Doğan Grubu ve Hürriyet si dün yayınladığı açık mektupta Başbakan Erdoğan'a seslenmiş ve "hukukun yanındayız" demişti. Yeni Şafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise bugünkü yazısında Aydın Doğan'a seslendi ve çarpıcı mesajlar verdi.

Hükümet cephesinden Doğan Grubu'na gelen suçlamaları tekrar eden Karagül, Aydın Doğan'a seslendiği yazısında "bu kavgaya girdiysen ağlamayacaksın" dedi. "Gazetecilikten ziyade bir güç savaşına, iktidar savaşına girmişseniz, o savaşın bedelini gazetecilik ilkeleriyle kamufle edip etkisizleştiremezsiniz" diyen İbrahim Karagül Doğan Grubu'nun seçim sonuçları ile yıkım yaşayacağını yazdı.

İşte Karagül'ün yazısındaki ilgili bölüm:

HÜRRİYET'İN MEKTUPLARI 28 ŞUBAT DAVASIYLA MI İLGİLİ?

Doğan grubu ve Hürriyet gazetesi, bugüne kadar hükümete yönelen bütün müdahalelere açık destek verdi. Siyasi tercihlerin ötesine geçip müthiş bir yıpratma operasyonu yaptı, yapmaya da devam ediyor.

17 Aralık operasyonundan bu yana Hürriyet gazetesinin yayınları adeta bir meydan savaşı verir görünümünde. 28 Şubat’ın sivil ayağı tartışmaları ve 17 Aralık’la başlayan süreçle ilgili başlatılacağı söylenen soruşturmaların bu açık mektuplarla ne tür alakası olabilir, bilemiyorum. Ama bu yönde ciddi bir telaşın varlığı hissediliyor.

BİR KAVGANIN İÇİNE GİRMİŞSEN AĞLAMAYACAKSIN

Yayıncılıktan, gazetecilikten ziyade bir güç savaşına, iktidar savaşına girmişseniz, o savaşın bedelini gazetecilik ilkeleriyle kamufle edip etkisizleştiremezsiniz. Medya, etik dersleriyle üstünü örtemezsiniz. Gazetecilik ilkeleri ve medya özgürlüğü hepimiz için vazgeçilmezdir. Burada gazetecilikten çok Hürriyet grubunun güç, iktidar savaşı söz konusudur. Öyle yapıyorsanız, böyle bir kavganın içine girmişseniz, ağlamayacaksınız. Üstüne üstlük bir de tehditler savurmayacaksınız.

Hürriyet gazetesi 28 Şubat’taki yayınlarıyla nasıl ‘müdahale’ye destek vermişse, bu dönemde de ‘paralel yapı’ üzerinden hükümet devirmeye ayarlı müdahaleye aynı desteği veriyor. Bunu da oldukça hırçın bir şekilde yapıyor. Müthiş bir yıpratma operasyonu yapıyor, sivil iktidarın belini kırmaya çalışıyor. Bunu yaparken seçime, demokrasiye, milletin iradesine pek itibar etmiyor.

DOĞAN GRUBU KİMİ DESTEKLEMİŞSE O KAYBETMİŞTİR

Doğan grubu ne zaman bir siyasi çevreyi savunmuşsa, ne zaman onun yanında cephe savaşına girmişse o siyasi çevre kaybetmiştir. 30 Mart seçimleri öncesi bütün gücüyle milletin eğilimlerini hedef almış, kaybedecek olanı belli bir savaşın içine gözükara atlamıştır. Seçime birkaç gün kala, resim ortaya çıkınca da eski usul yöntemlere baş vurup ince ince tehditler savurmaya başlamıştır.

17 Aralık’tan bu yana Türkiye, tarihinin gördüğü en çirkin kampanyalara maruz kaldı. On binlerce insanın telefonlarının dinlendiği, evlerinin/işyerlerinin izlendiği, mahremiyetlerinin ayaklar altına alındığı görüldü ve bu kavgada hiçbir ahlaki sınır tanınmadan bunlar servis edildi. Yalanın, entrikanın, fitnenin, çirkinliğin bütün örnekleri sergilendi.

28405.jpg