BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar

Soruşturmada gözaltına alınan banka genel müdürünün evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içerisinde 4.5 milyon dolar paranın ele geçirildiği öğrenildi.

Abone ol

Türkiye'yi sarsan operasyonda dün gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde para bulundu iddiası.

Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, soruşturmada gözaltına alınan banka genel müdürünün evindeki kütüphanede yüklü miktarda para bulundu.

Ayakkabı kutuları içerisine gizlenmiş olan paranın yaklaşım 4,5 milyon dolar olduğu iddia edildi. Paraya el konuldu.

Bakanlar hakkında hazırlanmış bir fezleke henüz yok. Soruşturmanın sonucuna göre fezleke hazırlanıp hazırlanmayacağı netleşecek.

KARISI BÖYLE DEDİ : "YEŞİLLER GELDİ" 

Teknik ve fiziki takip yapılan soruşturmada şüphelilerin faaliyetlerini durdurmaya başladıkları ve delillerin yok edilmesi yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edildi ve soruşturma öne çekildi.

ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar.png
Banka genel müdürünün eşinin de bir telefon görüşmesinde “Yeşiller geldi” şeklinde ifade kullandığı kaydedildi. Bu sebeple de operasyon kapsamında müdürün eşi de gözaltına alındı.

halkbank genel müdürü süleyman aslan.png
OPERASYON ÖNE ALINDI

Öte yandan operasyon ile ilgili bir başka detay ortaya çıktı. Bakan çocuklarının bulunduğu dosya ile ilgili soruşturmanın 15 ay önce başladığı ifade edildi. Teknik ve fiziki takip yapılan soruşturmada şüphelilerin faaliyetlerini durdurmaya başladıkları ve delillerin yok edilmesi yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edildi. Bunun üzerine durum İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na da iletilerek operasyon planlanan tarihten önce başlatıldı.

ayakkabı kutularında para.png

DOSYAYA BAKAN İLK SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Dosyanın daha önce başka savcıda olduğu ancak bu savcının görev yerinin değişmesi üzerine tüm dosyalarının savcı Celal Kara'ya geçtiği belirtildi.



GÖREVDEN ALINAN EMNİYET MÜDÜRLERİNE NE OLDU?

İstanbul ve Ankara'da dün başlatılan yolsuzluk operasyonunun ardından görevden alınan emniyet müdürlerinin yeni görevleri belli oldu. ()

Ak Parti'de olağanüstü zirve

Ak Parti kurmayları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım AK Parti Genel Merkezi’nde olağanüstü toplantı yaptı.

5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu yürüten ve bu sabah saatlerinde görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine atama yapıldı.

BAKAN OĞULLARININ SUÇU NE?

Gözaltına alınan 3 Bakan'ın oğluna ağır suçlamalar yöneltildi. İşte bakan oğullarının ayrı ayrı suçlandıkları olaylar
bakan-oğullarinin-suçu-ne.jpg
BAKAN OĞLUNUN EVİNDEN ÇIKANLAR

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde kasa bulundu. Kasadan paralar ve para sayma makinası çıktı (TIKLA GÖR)

bakan-oğlu-bariş-gülerin-evinden-çikan-paralar.jpg
EBRU GÜNDEŞ OPERASYONLA ŞOK OLDU
Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in zengin eşi Reza Zarrab da operasyonda gözaltına alındı. Zarrab boğazdaki yalısından sabahın ilk ışıkları ile birlikte bir bavul dolusu belge ile çıkarıldı.

ebru-gündeşin-eşi-reza-zarrab-gözaltina-alindi.jpg
GÖZALTINA BÖYLE ALINDILAR

group-5-copy-21.20131217135425.jpg