BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  GÜNCEL

Avustralyalı çift, hasta bebeği taşıyıcı anneye bıraktı

Taylandlı bir kadın Avustralyalı çift için 15 bin dolar alarak ikiz doğurdu. Avustralyalı çift sağlıklı kız bebeği aldı, Down sendromlu, kalp hastasını oğlan kardeşini bıraktı.

Abone ol

Tayland'da Down sendromlu olduğu için Avustralyalı anne-babası tarafından, taşıyıcı annesine bırakılan bebek için başlatılan kampanyada 120 bin dolardan fazla para toplandı.

Gammy adlı altı aylık bebek doğuştan kalp hastası ve acilen tedavi olması gerekiyor.

Pattaramon Çanbua adlı Taylandlı taşıyıcı anne, kimlikleri açıklanmayan Avustralyalı çiftten 15 bin dolar aldı ve ikiz dünyaya getirdi.

Ancak çift sadece sağlıklı kız bebeği aldı, Down sendromlu erkek kardeşini bıraktı.

Pattaramon hamileliğinin dördüncü ayında bebeğin sağlık durumunun kendisine söylendiğini, çiftin kürtaj yapmasını istediğini ancak Budist inançları gereği bunu reddettiğini söyledi.

İki çocuğu olan 21 yaşındaki Pattaramo, Avustralya televizyonı ABC'ye, bebeğin tedavi masraflarını ödeyecek gücü olmadığını belirterek, "Bana verdikleri para çoktu. Bu parayla çocuklarımı okula gönderebilir, borçlarımızı ödeyebilirim diye düşünmüştüm. O artık benim oğlum" dedi.

Tayland'da yayımlanan Thairath gazetesi Gammy'nin durumunu haberleştirdi ve internet üzerinden yardım kampanyası başlattı.

Kampanyada 150 bin dolar toplanması hedefleniyor.