BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Avukatlar savcılara sataştı

Ergenekon davasında ilk günkü karmaşa yoktu. Ancak duruşma ilginç gelişmelere tanıklık ediyor.

Abone ol

Ergenekon davasında Cumhuriyet Gazetesi, Şebnem Fincancı ve DTP’li bazı vekiller müdahillik talebinde bulundu.

Sanık avukatları TRT'nin duruşmayı canlı yayınlamasını istedi.  Savcılar sanık avukatların sözlü tacizinden şikayetçi oldu.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü duruşmasına, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince verilen aranın saat 13.30'da sona ermesinin ardından tekrar başlandı.

Şu anda sanıkların kimlik tespitine başlandı..

Mahkeme başkanı: Bizi bile dinliyor olabilirler

Sanık avukatları ile mahkeme başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Sanık avukatlarının “telefonlarımız dinleniyor” şikayetlerine mahkeme başkanı "bizi bile dinliyor olabilirler” diye karşılık verdi.

Avukatlar canlı yayın istedi

Usule yönelik tartışmalar nedeniyle duruşmaya ara verildi. Mahkemenin yeterli olmamaması, duruşmanın görüldüğü yerin uzak olması gerekçeler arasında.. Adil yargılanmanın olamayacağını savndu. TRT'nin canlı yayın yapmasını istediler. Bir avukat duruşmayı Yassıada'ya benzetti.

Sanık avukatları savcılara sataştı

Savunma avukatları tarafından sataşmalar olduğunu ve bir an önce son verilmesini istediler.  Savcılar gerekirse mahkeme heyetinden avukatlara müdahale etmesini talep ettiler.

Tutuklu sanıklar yargılanıyor

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı Ergenekon davasının bugünkü duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi nizamiyesine gelen basın mensupları, burada el dedektörü ile üzerleri arandıktan sonra kimlik kontrolünden geçirildi. Gazeteciler, daha sonra da yerleşke içindeki “ziyaretçi giriş bölümü”ne geldi. Bu bölümde, duruşmayı iç salonda izleyecek olan 6 haber ajansından birer muhabir ile diğer basın mensuplarının kayıtları yapıldı.

Ardından Köksal Şengün’ün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen davanın bugünkü oturumunu başlattı 

CUMHURİYET VE FİNCANCI MÜDAHİL OLDU

Duruşma başladıktan yaklaşık bir saat sonra Mahkeme Heyeti Cumhuriyet Gazetesi, Şebnem Fincancı ve DTP’li bazı vekillerin müdahillik talebini görüşmek üzere ara verdi. Ara sonunda Cumhuriyet ve Fincancı’nın talepleri kabul edildi, DTP’li vekillerin talepleri reddedildi.

20 SANDALYE BOŞ KALDI

Pazartesi günkü ilk duruşmada yaşanan kalabalık ve karışıklık bu duruşmada yaşanmadı. İlk duruşmada yaşanan kargaşa nedeniyle avukatlar, sanık yakınları ve basına sınırlama getirilmişti. Duruşmaya girenlerin azaltılması nedeniyle duruşma salonunda daha rahat bir oturum yaşanıyor. Hatta 20 civarında sandalyenin boş kaldığı görülüyor.