BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Askeri bando uzun hava çaldı

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları provasında eğlenceli görüntüler ortaya çıktı.

Abone ol

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları provasında eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Tören alanına yakın binalarda keskin nişancılar görev alırken, 6'ncı Kolordu Komutanlığı Bando Ekibi, marşların yanısıra uzun hava türkü, popüler şarkılar ve klasik müzik eserleri seslendirdi, Harmandalı oynadı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan provayı Vali Yardımcısı Turgut Serimer denetledi. Provaya sadece 8 okuldan öğrencilerin katılmasına Serimer tepki göstererek, “Daha fazla okul gelebilirdi” dedi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan provalar temsili tören geçişiyle devam ederken, askeri bando, marşların yanısıra, popüler şarkılar ve klasik müzik eserleri seslendirdi.

Konserde, Ekip Komutanı Bando Yüzbaşı Murat Ebinç ile Bando Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Binakıran saksofonla solo uzun hava çaldı. Harmandalı seslendirilirken de tüm bandonun çember oluşturup, oynaması büyük alkış aldı. Bandonun eğlenceli şovuyla her yıl yapılanlardan daha eğlenceli geçen tören provası büyük beğeni topladı. Bu yıl ilk kez yapılacak bir diğer etkinlik de bando şovunun ardından Nevin Apaydın'ın yönettiği Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Çok Sesli Çocuk Korosu'nun törenlerde yer alması oldu. Koroya 6 okuldan da öğrenciler katıldı. Tören için ÇDSO duvar piyanosunu tören alanına getirdi. Cumhuriyet dönemi marşlarını seslendiren koro da alkış aldı.


Tören alanına çıkan yollar 2 saat boyunca trafiğe kapatılırken, polis alanda ve çevredeki binaların üzerlerinde önlem aldı.