BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Avukatla hakim birbirine düşecek!

Bugün uygulamaya giren Yeni Türk Ceza Kanunu kafaları karıştırdı. Hukukçular TCK'ya ilişkin olarak "Avukatlarla hakimler birbirlerine düşecek" diye konuştular...

Abone ol

Bugün itibarıyla uygulamaya konulan Yeni Türk Ceza Kanunu kafaları karıştırdı. CNNTÜRK'teki Manşet programına konuşan avukatlar, "Adliyede değişen bir şey yok. Mahkemeler eski has eski tamam" diye konuştu. Altyapının yetersizliğine dikkat çeken hukukçular, çapraz sorgunun bu iş yüküyle uygulanmasının imkansız olduğunu dile getirdiler. Hukukçular bu sistemin avukatlarla hakimleri birbirine düşüreceğini idda etti.

BERKAN'DAN İLGİNÇ İDDİA

M.Ali Birand'ın sunduğu Manşet programına katılan Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan ise, "Artık daha az özgür olacağız. Ceza tehdidi altında basın özgürlüğü olmaz" diye konuştu. Eskiden suç sayılmayan birçok olgunun artık suç kapsamına gireceğinin altını çizen Berkan, "Avrupa'da da benzeri yasalar var ama orada hapis cezası yok. Bu da gazetecileri sınırlayacak" diye konuştu. İsmet Berkan'ın yeni TCK'nın basınla ilgili bölümünün uygulamada zamanla sıkıntı yaratacağını dile getirerek, "Kehanette bulunmuyorum ama ilk hapise girecek gazeteciyi merak ediyorum. Böyle bir gelişmede bu yasa tekrar tartışmaya açılacak ve Avrupa Birliği'nin ilgi alanına girecek. Baskılar gelecek" diye konuştu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANMADI!

Yeni Türk Ceza Kanunu'nu hazırlayanlardan biri olan Dr. İzzet Özgenç ise yasaların tam olarak uygulanmasının zaman alacağına katılmadığını belitti. Özgenç, basın özgürlüğünün sınırlandırılmadığını iddia ederek, "Biz sınırlama getirmedik. Kişinin özel hayatı koruma altına alındı" diye konuştu.