BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Silopi’de töre cinayeti iddiası

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde tecavüze uğradığı belirtilen 16 yaşındaki genç kızın, 14 yaşındaki kardeşi tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Abone ol

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken; Diyarbakır’da eylem yapan kadın kuruluşları da, yürürlüğe giren yeni TCK’da namus cinayetlerinin töre cinayetleri olarak yer aldığını vurgulayarak, kanunla elde ettikleri kazanımların hayata geçirilmesi için yeni bir eylem dönemi başlattıklarını ifade ettiler.

Şırnak’ın Silopi İlçesi Cudi Mahallesi’nde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin tecavüzüne uğrayan 16 yaşındaki B.B. hamile kaldı. İddiaya göre, durumu öğrenen aile B.B’nin öldürülmesine karar verdi. 14 yaşındaki R.B’nin karar sonucu ablasını başından vurarak öldürdüğü iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır’daki kadın kuruluşlarının temsilcileri, yine bir töre cinayetine kurban giden Şemse Allak’ın adını taşıyan parkta toplandılar. Diyarbakırlı kadınlar, bugün yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu’nda namus cinayetlerinin töre cinayetleri olarak yer aldığını vurguladılar ve kanunla elde ettikleri kazanımların hayata geçirilmesi için yeni bir eylem dönemi başlattıklarını ifade ettiler.

Kaynak: