BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avşar pişmanım derse kurtulacak

TMSF'den Hülya Avşar ın yeni uzlaşma dilekçesine şartlı onay.

Abone ol Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk başkanlığında toplanan Fon Kurulu, ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın yeniden anlaşma talebine şartlı onay verdi.

Buna göre, Avşar ile imzalanan ilk protokolün uygulanması için, Hülya Avşar’ın öncelikle protokol hükümlerine aykırı olarak açtığı davalardan feragat ederek, feragat ettiğine ilişkin belgeleri TMSF’ye sunması gerekecek.
AVŞAR UZLAŞMAK İSTEDİ

UZAN döneminden kalan borçları için 2007 yılı sonunda TMSF ile anlaşma imzalayan Hülya Avşar, protokol hükümlerine aykırı hareket ederek, TMSF’nin işlemleri ile ilgili dava açmış ve TMSF Başkanı Ertürk hakkında da ağır eleştirilerde bulunmuştu. TMSF de, Avşar’ın bu tavrı üzerine, borç ödeme protokolünü iptal ederek, indirime konu olan 1.5 milyon dolarlık alacağın da tahsilatı için harekete geçmişti.

TMSF’nin işlemleri ile ilgili açtığı davaları kaybeden Avşar, geçtiğimiz hafta TMSF’ye giderek uzlaşmak istediğini bildirmişti. Avşar’ın, yeniden uzlaşma talebi TMSF’nin Fon Kurulu’nda değerlendirilerek, şartlı olarak onaylanmasına karar verildi. Buna göre, Avşar’ın öncelikle açtığı davalardan feragat etmesi ve feragat ettiğine ilişkin belgeleri de TMSF’ye sunması gerekiyor. Ardından da, 2007 yılı sonunda imzalanan anlaşmaya geri dönülecek. TMSF’nin son olarak, el koyduğu Avşar’a ait 700 bin dolarlık nakit para da iade edilecek.

KONUŞMAMA SÖZÜ VERDİ

TMSF yönetimi hakkında ağır eleştirilerde bulunan Avşar’ın, TMSF’ye pişmanlık dilekçesi vererek, yeniden anlaşma istemesinde, evi ve arabasına yönelik haciz kararlarının etkili olduğu öğrenildi. Protokolün bozulmasının ardından, yaklaşık 1 milyon dolarlık alacağı için ikinci bir haciz işlemi başlatan TMSF, Avşar’ın banka hesaplarında bulunan 700 bin dolarlık mevduata el koymuştu. Mevduatlardaki paranın borcu ödemeye yetmemesi üzerine de, Avşar’ın evi ve arabası için haciz işlemi başlatılması yönünde çalışma başlatılmıştı. Avşar, yeni bir anlaşma talebinde bulunarak, TMSF’nin yeni operasyonlarının da önüne geçmiş oldu. Öte yandan Avşar’ın, yeni anlaşma talebinde bulunurken, TMSF yönetimi hakkında konuşmayacağı konusunda da söz verdiği belirtildi.