BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Udineseye Zapotocny piyangosu

Beşiktaş yönetimi Zapotocny için boş yere fazla para ödemiş. Udinese'ye adeta piyango vurmuş.

Abone ol

NTV Spor Müdürü Fuat Akdağ'ın sunduğu, spor yazarı Mehmet Demirkol'un yorumlarıyla eşlik ettiği Spor Servisi adlı programda, Fanatik Gazetesi'nin Zapotocny transferiyle ilgili haberi de tartışıldı.

Habere göre, Beşiktaş kulübü Ocak 2008'de 2,3 milyon Euro'ya almadığı Çek Tomas Zapotocny'yi 5 ay sonra 4,5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer etti. Geçen sezon ara transfer döneminde stoper arayan Siyah-Beyazlı takım, İtalya'nın Udinese kulübünde forma giyen Tomas Zapotocny'ye teklif götürdü.

İki kulüp arasındaki görüşmelerin ardından Udinese Beşiktaş'a şartlarını bir faksla bildirdi. Faks, o dönem menajerlik görevinde bulunan Sinan Engin'e ulaştı. Bu belgede 2,3 milyon Euro'nun üç taksit halinde ödenmesi durumunda transferin gerçekleşebileceği ifade edildi.

Ancak Yıldırım Demirören yönetimi bu futbolcuyu almaktan vazgeçti. Ardından da Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımından Gordon Schildenfeld'i kadrosuna kattı. 1 yılı opsiyonlu 3,5 yıllık sözleşme imzalanan Gordon, büyük hayal kırıklığına yol açıp yarım sezonda gönderildi ve rota tekrar Çek futbolcuya çevrildi. Pazarlıklar yapıldı ve bu kez anlaşma sağlandı; ancak Zapotocny için tam 4,5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

Fanatik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necil Ülgen dün yaptığı açıklamada, Yıldırım Demirören ile bu haberi konuştuğunu ve Başkan tarafından da gazetelerinde çıkan haberin doğrulandığını dile getirdi.

Sinan Engin'in de bu haber üzerine Beşiktaş kulübünden yalanlama istediği; yönetimin buna sıcak bakmayarak resmi siteden yalanlama geçmeyi kabul etmediği öğrenildi.