BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.509,17
HABER /  GÜNCEL

Avrupanın oyununa gelmeyeceğiz

TUSİAD Başkanı Sabancı hükümeti Kıbrıs meselesiyle Türkiye'yi caydırmak isteyen AB'nin oyununa gelmemesi için uyardı

Abone ol

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, AB'nin Gümrük Birliği'nin gereği olarak deniz ve hava limanlarının Güney Kıbrıs'a açılmaması meselesini bahane olarak kullanıp, Türkiye'yi tek taraflı olarak süreçten caydırmaya çalıştığını, oyuna gelmeyeceklerini belirterek, "Bu konuda hükümetin sağduyulu yaklaşımını destekliyoruz" dedi.

Sabancı, Bursa'da katıldığı bir toplantıda, Avrupa Komisyonu'nun, AB Konseyi'ne 8 müzakere başlığının açılmaması ve diğer başlıkların kapatılmasının da Kıbrıs şartına bağlanması yönünde bir öneride bulunduğunu belirtti. Sabancı, "Komisyon'un tavsiyesi, adalet ve insaf duygusunu büyük ölçüde yitirmiş olmanın izlerini taşıyor" dedi.

Karşı karşıya kalınan durumun ciddi ancak aşılmaz olmadığını söyleyen Sabancı, "Kısa vadede yapmamız gereken, konsey toplantısına kadar, haklı pozisyonumuzu her kademede ve her platformda anlatmaya devam etmektir. Mevcut tavsiyenin siyasi karara dönüşmeden değişmesi ve AB'nin hakkaniyetli, tutarlı ve sürdürülebilir bir çözümü kabul etmesi için çaba sarf etmektir" dedi.

Sabancı, muhalefetin AB konusunda daha sorumlu bir çizgi tutturmasını ve bu konunun kısa vadeli çıkarlara alet edilmemesini istedi.