BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'nın en büyüğü Vakıfbank oldu

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, dörtlü finalde Avrupa şampiyonu oldu!

Abone ol
Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyonluk maçında Azeri ekibi Rabita Bakü'yü 3-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM: 3 - RABİTA BAKÜ: 0

SALON: Burhan Felek
HAKEMLER: Zorica Bjelic (Sırbistan), Susana Rodriguez (İspanya)

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA TÜRK TELEKOM: Bahar, Gözde, Glinka, Poljak, Özge, Nikolic (Gizem,
RABİTA BAKÜ: Zhukova, Mammadova, Krsmanovic, Starovic, Glass, Golubovic (Popovic, Ativi, Doganjic, Nenova)

SETLER: 25-13, 25-20, 25-18
SÜRE: 74 Dakika (23, 26, 25)

Rakibine set vermeden maçı kazanan kırmızı-beyazlılar, Avrupa'nın voleyboldaki en önemli kupasını Türkiye'ye getirmeyi başardı. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom bu başarısıyla Türkiye'de bir ilkin de sahibi oldu.

Rabita Bakü'de Mammadova ile Starovic'in çabalarına karşın, Glinka, Nikolic ve Poljak ile etkili bir oyun çıkaran Vakıfbank Güneş Sigorta, ilk seti rahat bir şekilde 25-13 aldı.
İkinci sette Rabita Bakü, savunmasını biraz daha düzeltmesine karşın, bu performans Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u durdurabilmeleri için yeterli olmadı. Başarılı bir savunma yapan ve Poljak ile Nikolic'in sayılarıyla üstünlüğünü devam ettiren Vakıfbank Güneş Sigorta, bu seti de 25-20 kazanarak 2-0 öne geçti.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, son sette de rakibine şans tanımazken, bu bölümü 25-18 kazanarak mücadeleden 3-0 galip ayrıldı ve şampiyonluğa ulaştı.