BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,74
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'da Facebooksuz saatler

Çoğunluğu Avrupa'daki çok sayıda Facebook kullanıcısı, teknik sorunlar nedeniyle sosyal paylaşım sitesine bir süre ulaşamadı.

Abone ol

Facebook teknik aksaklıklar nedeniyle, çoğunluğu Avrupa'daki bir çok kullanıcısına gün içinde bir süre hizmet veremedi.

Kullanıcılar, kıtadaki bir çok ülkede iki saat boyunca Facebook'a ulaşmakta sorun yaşadıklarını açıkladı.

Kullanıcıların Twitter hesaplarında yaptıkları yorumlara göre, teknik sorunlardan Facebook'un akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlardaki uygulamaları da etkilendi.

Facebook, arıza dolayısıyla özür diledi ve sorunun giderildiğini duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 'Bugün yaşanan teknik aksaklılar nedeniyle Avrupa'daki kullanıcılarımıza bir süreliğine hizmet veremedik. Ancak sorun giderildi ve artık kullanıcılarımız Facebook'a sorunsuz ulaşabilirler. " denildi.

Avrupa'daki kadar çok sayıda olmasa da, Pakistan ve Güney Kore gibi ülkelerdeki Facebook kullanıcıları da siteye erişmekte güçlük yaşadıklarını belirtti.

'Verimlilik artacak'

850 milyon kullanıcısı olan Facebook'ta yaşanan sorunların tartışıldığı başlıklar, Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Twitter kullanıcıları, "Facebook bozuk. Bugün bütün işyerlerindeki verimliliğin artması beklenebilir" diye şakalar yaptı.

2004'te hizmete giren Facebook, geçen ay borsada işlem görme planları yaptığını duyurmuştu. Şirket, bu halka açılmadan 5 milyar dolar gelir elde etmeyi umuyor.

Bu aynı zamanda, bir internet şirketinin halka arzından elde edilmesi beklenen şimdiye kadarki en büyük rakam.