BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Avrupa İstanbul'a yetişemedi

Yayınlanan raporda İstanbul, Avrupa'yı sollayarak üst sıralarda yer aldı. İşte o rapor

Abone ol

ABD merkezli danışmanlık ve araştırma şirketi CB Richard Ellis Group (CBRE) alışveriş merkezlerine yönelik de bir rapor hazırladı.

Emlak ve perakendede Avrupa'nın en hızlı büyüyen kentleri arasında yer alan İstanbul, alışveriş merkezleri (AVM) liginde de üst sıralarda. Geçtiğimiz aylarda küresel perakende raporunu açıklayan ABD merkezli danışmanlık ve araştırma şirketi CB Richard Ellis Group (CBRE) alışveriş merkezlerine yönelik de bir rapor hazırladı. AVM'leri metrekare bazında listeleyen çalışmaya ekonomisi büyüme rekorları kıran Çin'den 5, Türkiye'den 2 kent girdi. 2011 yılı alışveriş merkezleri piyasası ve 2012 yılı beklenti raporunda İstanbul, Avrupa'da en fazla AVM'nin açıldığı kent oldu.

ANKARA AVRUPA İKİNCİSİ

AVM'leri alan bakımından listeleyen çalışmada Çin'in Shenyang, Wuhan, Chengdu, Guangzhou kentleri ilk dört sırada yer aldı. 1.05 milyon metrekareyle Shenyang'ın açık ara lider olduğu raporda İstanbul, 410 bin metrekare ile 5'inci oldu. Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur 400 bin metrekare ile altıncı sırada yer alırken, Hindistan'ın Mumbai şehri 380 bin metrekare ile yedinci, Ankara 320 bin metrekare ile sekizinci sırada bulunuyor. Listeye göre İstanbul ve Ankara Avrupa ülkeleri arasında ilk iki sırada yer alıyor. Dünya genelinde 12'inci olan Londra ise yaklaşık 200 bin metrekare ile kıta genelinde üçüncü.