BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  GÜNCEL

2 metrelik yılan akıllı çıkınca...

Önce itfaiye ekibi geldi olmadı... Sonra belediye ekipleri geldi ilaçladı yine olmadı... 2 metrelik yılan herkesi terletti.

Abone ol

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ekmek fırınına giren 2 metre uzunluğundaki yılanı saklandığı yerden çıkarmak için gürültü yapan, su karışımlı böcek ilacı sıkan, kapanlı tuzak deneyen ve bayıltıcı ilaç sıkan ekipler, 4 saat sonunda amaçlarına ulaştı.

İlçede fırın işleten Fatma Yavuz, geçen salı günü saat 14.00 sıralarında 2 metre boyundaki 'Dolichopis Jugularis' (karayılan) cinsi yılanın fırının çatı kısmına girdiğini gördü. Bir süre yılanın girdiği yerden çıkmasını bekleyen Yavuz, daha sonra itfaiyeden yardım istedi.

Arama kurtarma aracı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri, öncelikle yılanı girdiği çatı aralığında bulmaya çalıştı. Fener yardımı ile yılanı görmeyi başaran itfaiyeciler, çıkarmak için çalışma başlattı. Tavana vurup gürültü yapan ekipler, uzun uğraşlara rağmen yılanı bulunduğu yerden çıkaramadı. Bunun üzerine belediyenin ilaçlama ekibinden yardım istendi.

BELEDİYE İLACI DA KAR ETMEDİ

Olay yerine gelen ilaçlama ekibi, yılana su karışımlı böcek ve sinek ilacı sıktı. Ancak ilaçlar da yılanı çatıdan çıkarmaya yetmedi.

Yılan itfaiye tarafından hazırlanan kapanla 2 kez tutulmasına rağmen her seferinde kaçmayı başardı. Son çare olarak bayıltıcı ilaç denendi.

BAYILTICI İLAÇ BAYILTMADI

Yılana ulaşmak için çatı saçaklarını söken görevliler, daha sonra bayıltıcı ilacı sıktı, ancak yılan bayılmadı. Bunun üzerine devreye giren vatandaşlar, çelik boruyla yılanı çatıdan ittirdi. Aşağı düştüğü sırada kapanla yakalanan yılan, itfaiye ekiplerince çuvala alınarak dağlık alana bırakıldı.