BIST 10.087
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.432,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Avrupa Birliği süreci hızlanacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde birçok ilerleme kaydettiğini belirtti.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde birçok ilerleme kaydettiğini belirterek, ''Son yıllarda bir çok fasıl açtık. Bunu sadece AB süreci için değil, kendi vatandaşımızın standartlarını yükseltmek için yaptık. Bu süreci daha da hızlandıracağız. Türkiye bu süreçte emin adımlarla ilerliyor'' dedi.

Cer Modern Sanatlar Merkezi'nde AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen ''Avrupa Günü'' resepsiyonuna, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bazı ülkelerin büyükelçileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bağış, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin herkesi ortak kılan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, azınlık hakları gibi değerler birliği olduğunu belirtti.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki bağın sıkı sıkıya bağlı olduğunu ifade eden Bağış, Türkiye'nin AB kapısında 50 yıldır bekletildiğine dikkati çekti. AB sürecinin Türkiye için demokratikleşme ve modernleşme çabası olduğunu belirten Egemen Bağış, şöyle konuştu:

''AB üyeliğinin, Türkiye için daha gelişmiş, demokrasi ve insan haklarının yanı sıra vatandaşa daha iyi ekonomik ve sosyal şartlar sağlayacağından hiç şüphe yoktur. Biz yarım yüzyılı aşkındır bu amaç için uzun ve dar bir yolda ilerliyoruz. Türkiye bu noktada bir çok ilerleme kaydetti. Son yıllarda bir çok fasıl açtık. Bunu sadece AB süreci için değil, kendi vatandaşımızın standartlarını yükseltmek için yaptık. Bu süreci daha da hızlandıracağız. Türkiye bu süreçte emin adımlarla ilerliyor.''