BIST 9.668
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,54
HABER /  GÜNCEL

Atçılık Sempozyumu için geri sayım!

Erciyes ve Nevşehir Üniversiteleri tarafından düzenlenen Atçılık Sempozyumu için geri sayım başladı.

Abone ol
1.Uluslararası Talas ve Kapadokya Atçılık Sempozyumu için geri sayım başladı.  Erciyes ve Nevşehir Üniversiteleri tarafından düzenlenen ve sempozyum 17-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Alanında uzman isimler Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenecek oturumlarda alandaki sorunları tartışacak.

Erciyes ve Nevşehir Üniversiteleri tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Talas ve Kapadokya Atçılık Sempozyumu için tüm hazırlıklar tamamlandı. Talas Belediyesi ve Türkiye Jokey Kulubü'nün desteklediği sempozyum, Kayseri ve Nevşehir'de iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

SEMPOZYUMUN AÇILIŞI KAYSERİ'DE

Sempozyum, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu'ndaki 17 Mayıs tarihli oturumla başlayacak. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un açılış konuşmasını yapacağı sempozyumun Kayseri bölümünde yer alacak konuşmacılar ve konuları ise şöyle; 

Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı (Türklerde at kültürü), Prof. Dr. Rene Van den Hoven (At ve taylarda aşılamalar), Prof. Dr. Yves Moens (Atlarda anestezi yöntemleri), Dr. Hubert Simhofer (Atlarda diş hastalıklarının teşhisi), Dr. Neil Hudson (Kolikli atlara klinik yaklaşım), Dr. Bianca Schwarz (Atlarda abdominal ultrasonografi), Dr. Carlos Vladimir Herrera Luna (Atlarda stresin üreme üzerine etkisi), Dr. Silvia Zips (Saha koşullarında at diş hekimliği)   Alexandra N. Pavaloiu (Sistemik Yangısal Cevap Sendromu)

SEMPOZYUMUN İKİNCİ AYAĞI NEVŞEHİR'DE!

Sempozyumun ikinci günü 18 Mayıs'ta Nevşehir Üniversitesi M.Y.O Konferans salonunda Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın "Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya" başlıklı konuşmasıyla başlayacak. Sempozyumun ikinci gününde yer alan konuşmacılar ve tartışma başlıkları ise şöyle;
 
Prof. Dr. Rene Van den Hoven (Atlarda önemli enfeksiyöz hastalıklar ve korunma), Prof. Dr. Yves Moens (At enjektabl ve inhalasyon anestezikleri), Dr. Neil Hudson (Kollapslı atlara klinik yaklaşım), Dr. Bianca Scwarz (Atlarda endokopik muayene), Dr. Hubert Simhofer (Atlarda modern diş çekim teknikleri), Dr. Carlos Vladimir Herrera Luna (Atlarda reproduksiyon problemleri), Dr. Gülşah Kaya Karasu (Atlarda mide ülseri ve klinik besleme), Dr. Kürşat Koçak (Bozkır Kültüründe At)