BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

AUZEF soruları nasıldı final sınavı yorumları soru-cevapları 2018

AUZEF final sınavları bugün sona erdi. İstanbul Üniversitesi açıköğretim sınavı finali soru cevapları yayınlanmadan önce öğrenciler AUZEF final sorularını tartışıyor. AUZEF final sınavı nasıldı, sorular kolay mıydı? 2018 AUZEF final sınavı öğrenci yorumlarınızı yazın, yayınlayalım...

Abone ol

İstanbul Üniversitesi bahar dönemi açık öğretim final sınavları bugün gerçekleştiridi. Peki AUZEF final soruları nasıldı, sorular kolay mıydı? AUEF final sınavı yorumları ve soru cevap değerlendirmesi hakkında öğrenciler tartışıyor. Siz de AUZEF final soruları hakkında merak ettiklerimizi, yorumlarınızı yazın yayınlayalım...

Peki AUZEF final sınavı soru cevapları ne zaman nerede yayınlanacak? AUZEF sınav soru cevaplarını İstanbul Üniversitesi tarafından yayınlamayacak fakat öğrencilerin oluşturduğu facebook grublarında AUZEF final sınavı soru cevaplarına ulaşmak mümkün olacak.

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerine dünyanın neresinde olursa olsunlar internet üzerinden İstanbul Üniversitesi standartlarında öğrenim görme ve mezun olma fırsatı sunuyor.

İstanbul Üniversitesi açıköğretim yarıyıl sonu bitirme sınavı yani final sınavı ise 26 Mayıs-27 Mayıs'ta yapıldı. Yarıyıl sonu telafi sınavları ise 30 Haziran-1 Temmuz arasında yapılacak.

SINAV UYGULAMA ŞEKLİ:  Sınavlar, her bir ders için her yıl/yarıyılda en az bir ara sınav, bir yarıyıl / yıl sonu bitirme ve telafi sınavı olmak üzere gözetimli olarak yüz yüze yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.

Sınav Uygulamaları Hakkında: Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.

Bazı Uzaktan eğitim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir. Bu sınav tipleriyle ilgili açıklama aşağıda mevcuttur.

 Klasik Sınav: Klasik sınav; açık uçlu, yorum gerektiren ve cevabın konuyla ilgili cümleler halinde belirtildiği sınav türüdür.
*Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir.
* Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteği üzerine değişir.
* Ara sınav, bitirme ve telafi sınavlarında klasik sınav sonuçları test sonuçları ile aynı gün ilan edilmez.
* Klasik sınavdaki sınav kâğıtları ilgili dersin öğretim görevlisine gönderilir, öğretim görevlisi kâğıtları okur ve sonuçları birimimize gönderir. Bu işlemlerden sonra sonuçlar ilan edilir. Bu sebepten klasik sınavların ilanında gecikmeler yaşanabilir.
* Klasik sınavlar sadece otomasyon sisteminden ilan edilir. Bu ilana kadar ölçme ve değerlendirme platformlarında klasik sınav sonuçları 0 olarak görünmektedir. Bu sonuçlar dikkate alınmamalıdır.

Sözlü Sınav: Sözlü sınavlar ilgili fakülte yönetim kurulu kararı ile gerçekleşir.
*Sınavın uygulaması ve sonuçların ilanı programın bağlı olduğu Fakülte tarafından gerçekleştirilir.
* Sınav esnasında ilgili dersin öğretim görevlisi sınav merkezinde bulunur.
* Soru sayısı ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir.
* Sınav süresi ilgili öğretim görevlisinin isteğine göre değişir.