BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  GÜNCEL

Audi, 'Üreticiler Klasmanı'nda lider!

2005 DTM sezonunun 6. yarışında zirve mücadelesinde önemli başarılar elde eden Audi, 6 aracıyla girdiği yarıştan alnını akıyla çıkmayı başardı. Yeni lider Audi oldu...

Abone ol

Alman otomobil üreticilerinin kozlarını paylaştığı ve anavatanında Formula 1’den bile daha fazla seyirci toplamasıyla dikkat çeken DTM yarışlarının sonuncusu 17 Temmuz’da Almanya’da gerçekleştirildi. 143 bin biletli seyirci tarafından izlenen ve DTM tarihi içerisindeki en önemli pistlerden biri sayılan 2.3 km uzunluğundaki Norisring Pisti’nde start alan yarış yine kazaları, çekişmeli düelloları ve iki defa güvenlik aracının piste girmesiyle akıllara kazındı.

Yarış öncesinde yapılan sıralama turları sırasında Audi Sport Team Abt takımından Tom Kristensen’in sıralama turlarında 1. sırayı elde ederek yarış öncesinde iddialı olduğunu açıkça ortaya koymaktaydı. Hemen önünde ve arkasında yer alan AMG-Mercedes pilotlarıyla kıran kırana bir rekabete gireceğini vurgulayan Kristensen, geçtiğimiz ay içinde elde etmiş olduğu Le Mans 24 Saat Yarışları’nda zafere bir yenisini eklemek istediğini yarış öncesinde açıkça ifade ediyordu. Yarışın hemen ilk turlarında AMG Mercedes adına yarışan eski F1 pilotu Mika Hakkinen’in yarış dışı kalması ve Opel Vectra GTS ile yarışan Heinz-Harald Frentzen’in attığı spin sonrasında güvenlik aracının piste girmesi dengeleri alt üstü etti. Hatta Frentzen’in atağı spin sırasında bir başka eski F1 pilotu olan Allan McNish’in Audi A4’ünü çarparak süspansiyonuna zarar vermesiyle pistte tansiyon daha da yükseldi. Güvenlik aracının pistte olduğu esnada çift pit stop stratejisini benimseyen takımlar, yavaş yavaş ilk pit stoplarını gerçekleştirmeye başladılar. Güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından yeniden başlayan mücadelenin ilerleyen turlarında güvenlik aracı bir kez daha kazalar dolayısıyla piste girmek zorunda kaldı. Bu sırada ikinci pit stoplarını yapmak için pilotların pite girmeleriyle sıralamalarda değişiklikler gerçekleşmeye başladı. Kimi pilotlar ise yarışın yeniden başlamasının ardından pite girmek zorunda kaldıkları için zirve mücadelesinden kopmak zorunda kaldılar. Yarışa pol pozisyonunda başlayan Kristensen de yarış devam ederken pite girmesi dolayısıyla liderliği Paffett’a kaptırdı. Fakat buna karşın yarışa 17. sıradan başlayan Christian Abt, yaptığı mücadele ile ikinci sıraya kadar yükselmeyi başardı. 72. tur sonunda yerini korumayı başaran Abt, ikinci olurken, Audi takımının 5 aracı daha puan almayı başardı. 2002 yılından Donington Pisti’nden beri podyuma hasret olan Abt’ı bir başka Audi pilotu Mattias Ekström takip ederken, 4. ve 5. sırayı da diğer Audi pilotları Allan McNish ve Martin Tomczyk aldı.

Audi pilotları, Norisring Pisti’nde topladıkları puanlarla “Üreticiler Klasmanı”nda 111 puanla liderliği ele geçirdi. Takımlar Klasmanın’nda ikinci, üçüncü, beşinci ve dokuzunculuğu elinde tutan Audi takımları, 2005 DTM sezonunda şampiyonluğun en güçlü adayları arasında başı çekiyorlar. Sezonunu 6. yarışı sonunda AMG-Mercedes pilotu Paffett 44 puanla liderliğini korurken, Audi pilotları Ekström 41; Kristensen ise 28 puanla lideri takip ediyorlar.

Sezonunun bir sonraki yarışı 7 Ağustos tarihinde Almanya’nın ünlü pistlerinden Nürburgring’de düzenlenecek. Bilindiği üzere 2005 DTM sezonunun 10. yarışı 2 Ekim tarihinde İstanbul Park Pisti’nde gerçekleştirilecek.

2005 DTM Norisring Genel Klasmanı

1-Gary Paffett DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes
2-Christian Abt Audi Sport Team Joest
3- Mattias Ekström Audi Sport Team Abt Sportsline
4-Allan McNish Audi Sport Team Abt
5-Martin Tomczyk Audi Sport Team Abt Sportsline
6-Heinz-Harald Frentzen Stern Team OPC
7-Tom Kristensen Audi Sport Team Abt
8- Pierre Kaffer Audi Sport Team Joest
9- Manuel Reuter Team OPC
10-Bernd Schneider Vodafone-Sport Edition AMG-Mercedes

Üreticiler Klasmanı
1-Audi 111 puan
2-Mercedes-Benz 105 puan
3-Opel 18 puan

Pilotlar Klasmanı

1-Gary Paffett 44 puan
2-Mattias Ekström 41 puan
3-Tom Kristensen 28 puan
4-Mika Hakinken 17 puan
5-Jean Alesi 17 puan
6-Christian Abt 16 puan

Kaynak: www.otomobilgazetesi.com