BIST 10.215
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.462,00
HABER /  GÜNCEL

Ciner'den dergicilere son ihtar

Sabah Grubu'na bağlı haftalık dergilerden Yeni Aktüel ve Otohaber'in satışlarını beğenmeyen Turgay Ciner'in 'son şans' vermesinden sonra hareketlilik başladı.

Abone ol

Merkez Dergi Grubu’nda Turgay Ciner’in bizzat dergilere el atmasıyla hareketli günler yaşanıyor. Haftalık dergilerden Yeni Aktüel ve Otohaber’in satışlarını beğenmeyen Ciner’in “son şans” verişinden sonra iki dergide de büyük canlanmalar söz konusu… Yeni Aktüel’in ilk gün satışından herkes memnun…

Yeni Aktüel’in 1 lira oluşandan sonra gelen ilk haberlerin ve satış rakamlarının olumlu yönde olduğu ifade ediliyor. İlk gün için yapılan bayii araştırmasından herkes memnun. Bu yüzden de Merkez Dergi Grubu’nda yüzler şimdilik gülüyor. Yetkililerin Yeni Aktüel’den 50 bin satış bekledikleri söyleniyor.

Yeni Aktüel’le birlikte atağa kalkan bir başka Merkez Dergi Grubu dergisi de Otohaber. Uzun zamandır 10 bin limitini aşamayan Otohaber, Turgay Ciner’in sürpriz bir kararla Gezi ve Süper’i kapattığı gün neredeyse kapatılıyordu. Yöneticilerin devreye girmesiyle ona da “son bir şansın” verildiği ifade edilmişti.

Özel ekler, otomobil kartpostalları, harita armağanlı Otohaber’e bu hafta bir de F1 bileti promosyonu eklendi. Böylece rakibi Auto Show’u geçmesi için olağanüstü bir mücadele veriliyor. Bu kadar promosyon yağmurundan sonra Otohaber’in de 20 binli rakamlara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Böylece önümüzdeki haftalarda her iki dergi için de “kader haftaları” başlıyor denebilir. Çünkü bu kampanyalar ve promosyonlar bittiğinde verilen “son şans” tekrar değerlendirilecek. Merkez Dergi Grubu’nda şimdi yüzler gülüyor ama çalışanlarında gergin bir bekleyiş var deneblir.

Kaynak: www.medyatava.net