BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Atina, Erdoğan’ın ziyaretine büyük önem veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7-8 Aralık'ta Yunanistan'da olacak. 65 yıl aradan sonra gerçekleşecek ilk ziyaret için Yunanistan "yeni dönemin başlangıcı" diyor...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın 7-8 Aralık tarihlerinde  Yunanistan'a gerçekleştireceği resmi ziyarete büyük önem veriliyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'ya, 65 yıldan sonra ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı'nın ziyaret etmesinin yanı sıra, ikili ilişkiler için de önemsenen bu ziyaretin yeni bir dönüm noktası daha oluşturacağına inanılıyor. 

Atina, Erdoğan'ın ziyaretine verdiği önemi şu başlıklarda topluyor: 

1- Türk-Yunan ilişkilerindeki anlaşmazlıkların doğrudan diyalog, iyi komşuluk ve iyi niyet anlayışı ile çözüm odaklı yeni bir adım olacak. 

2- Ekonomik işbirliğini güçlendirmek her iki ülke halkının da yararına olacağı gerçeği çerçevesinde enerji yolları, kara yolu, demir yolu ve vapur seferleri gibi ulaşım projelerinin hayata geçirilmesi ekonomik kalkınmaya katkısı olacak. 

3- Türkiye'nin AB ilişkilerindeki iniş çıkışlarına rağmen, Atina'nın Türkiye'nin AB üyelik sürecine tam destek vermeye devam ettiği ve bu amaçla Türkiye'nin Batı'dan kopmadığı hem AB ne hem de ABD'ye gösterilmiş olacak.