BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Atina Belediye Başkanı'na 'işten atma' saldırısı

Yunanistan'a verilecek uluslararası 'kurtarma' paketinin son taksidi için şart koşulan tasarruf kapsamındaki işten çıkarmalar konusunda görüşmeler yapan Atina Belediye Başkanı saldırıya uğradı.

Abone ol

Yunanistan'a verilecek uluslararası kurtarma paketinin son taksidi için şart koşulan tasarruf kapsamındaki işten çıkarmalar konusunda görüşmeler yapan Atina Belediye Başkanı'na saldırıda bulunuldu.

Belediye Başkanı George Kaminis'in sendika üyesi protestocular tarafından itilip kakılarak yumruklandığı, ancak ciddi bir yaralanmaya maruz kalmadığı bildirildi.

Yunanistan'da 4 bin devlet memurunun işten çıkarılması, harcamalarda kesintiye gitmek için 25 bin işçinin daha transferi ya da işten atılması gündemde.

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün bir araya gelerek Yunanistan'a verilen yardım paketinin 8 milyar dolarlık son taksidini onaylayacak.

Yunanistan, ikinci kurtarma paketi başvurusunda, yıl sonuna kadar 4 bin devlet memuru kadrosunu sonlandıracağı taahhüdünde bulunmuştu.

Buna ek olarak 2 bini öğretmen olmak üzere 25 bin devlet memurunun yeniden tayini gerekiyor. Bu çerçevede 3 bin 500 polis de orduya dahil edilecek.

Bu adımlar Yunanistan'da büyük tepki çekiyor.