BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Atilla Taş hakkında flaş karar! Yeniden tutuklanıyor mu?

FETÖ'nün medya yapılanması davasında flaş gelişme! Bugünkü duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Atilla Taş dahil daha önce serbest bırakılan tüm sanıkların tutuklanmalarını istedi. Mahkeme ara kararını açıkladı.

Abone ol

FETÖ'nün medya yapılanması davasında flaş gelişme! Bugünkü duruşmada mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Atilla Taş dahil daha önce serbest bırakılan tüm sanıkların tutuklanmalarını istedi. Mahkeme tüm taleplerle ilgili kararını açıklayıp davayı 22 Şubat'a erteledi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Bülent Ceyhan ve Said Sefa'nın dosyalarının ayrılmasını talep etti.

GÖKÇE FIRAT'IN TAHLİYESİNİ İSTEDİ: Savcı, tutuklu yargılanan Ulusal Parti Genel Başkanı gazeteci Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun tahliyesini talep etti.

İKİ İSİM DIŞINDAKİLER 'ÖRGÜT'TEN CEZALANDIRILSIN: Savcı Murat Aksoy ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu haricinde tüm sanıkların "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan cezalandırılmalarını istedi. Mütalaada Murat Aksoy ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu‘nun ise “üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” suçundan cezalandırılması istendi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ'NDEN CEZA VERİLİP TUTUKLANSIN: Savcı, daha önce tahliye edilen ancak hakkında "örgüt üyeliği" suçundan ceza istenen sanıkların yeniden tutuklanmalarını talep etti.

13 SANIĞA DARBEDEN BERAAT İSTEDİ: Esas hakkındaki mütalaada darbe ile suçlanan 13 sanığın bu suçlamadan beraatleri de talep edildi.

AVUKATLAR İTİRAZ ETTİ: Dava kapsamında daha önce tahliye edilen Atilla Taş'ın avukatı söz aldı. Avukat tekrar tutuklanma talebinin reddini istedi. Diğer sanıklar ve avukatları da savcının mütalaasına itiraz etti.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ: Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Atilla Taş dahil bazı sanıkların yeniden tutuklanması taleplerini reddetti.Tutuklu sanık Halil İbrahim Balta, sağlık nedenleriyle adlî kontrol şartıyla tahliye edildi. Mahkeme savcının tahliyesini istediği Gökçe Fırat Çulhaoğlu da dahil geri kalan tüm tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına hükmetti. Duruşma 22 Şubat'a ertelendi.

FETÖ tutuklusu muhabir: Gülen'le görüştüm ve dedim ki...