BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Atilla Dorsay okuruna verdiği sözü tutuyor

Atilla Dorsay, geçen Nisan ayında Emek Sineması’nın yıkımı üzerine gazetesi Sabah’ı bıraktığında okurlarına verdiği sözleri tutuyor.

Abone ol

Sinemanın usta ismi Atilla Dorsay, geçen Nisan ayında Emek Sineması’nın yıkımı üzerine gazetesi Sabah’ı bıraktığında okurlarına verdiği sözleri tutuyor.

Daha önce İstanbul’un genel gidişi üzerine Quo Vadis İstanbul – İstanbul, Nereye? adlı kitabını çıkaran yazar, şimdi de Beyoğlu üzerine Emek Yoksa Ben de Yokum adlı kitabını Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle çıkarıyor.

Ocak başında kitapçılara gelecek olan kitapta Dorsay, Beyoğlu’nun bir kültür adası olmaktan çıkışına ve uzun zamandır plânlanan ‘Emek cinayeti’ ile ilişkili yazılarına yer veriyor.

başliksiz-1.20140102115214.jpg50 BİLMEM KAÇINCI KİTAP

Yazarın deyişiyle ’50 bilmem kaçıncı’ kitabının alt başlığı “Bir Kültür Semtinin Çöküşü”. Dorsay, bu acıklı sona nasıl adım adım yaklaşıldığını belgeliyor. Kitapta yazarın bakışıyla çizilmiş birer Kadir Topbaş ve Ahmet Misbah Demircan portresi, Emek için başbakana yazdığı özel mektup, Emek Sineması mimarı üzerine bilgiler ve o salonla ilişkili birçok anı ve resim var.

YEREL SEÇİMLERDE SEÇMENE UYARI İÇİN YAZILDI

Ayrıca İKSV'nin ve festivallerin Beyoğlu'na ve kente katkıları üzerinde de geniş biçimde duruluyor ve anılar naklediliyor.

Ve yazarın asıl dileği de şu: Bu kitabın yerel seçimlerin eşiğinde seçmene bir uyarı görevi yapabilmesi. Ve de İstanbul, Beyoğlu, kültür ve sinema aşıklarınca özellikle okunması.