BIST 9.867
DOLAR 32,59
EURO 35,03
ALTIN 2.459,81
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Devlet içindeki çete kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Devlet içinde paralel bir yapı bulunmakta mıdır?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Sayın Burhan Kuzu'nun Twitter üzerinden paylaştığı cümlede yer alan "Başbakan'a sunulan istihbarat raporunda, devlet içindeki paralel yapının planı detaylarıyla yer aldı' ifadesinden hareketle devlet içinde paralel bir yapı bulunmakta mıdır?" dedi.

Tanrıkulu, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"17 Aralık 2013'te başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Türkiye'de bir devlet içindeki paralel yapı olgusundan bahsedilerek kamuoyunun dikkati başka alanlara mı çekilmek istenmektedir?

2 bin rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı, basın mensubu, işadamı kimlerdir?

2 bin rütbeli emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hakim, savcı hangi tarihte göreve başlamışlardır? Hangi hükümet dönemlerinde ve kimlerin referansıyla bu görevlere atanmışlardır? Size sunulduğu iddia edilen raporu hangi kurum hazırlamıştır? Bu rapor kimin talimatıyla hazırlanmıştır? Bu raporla ilgili yasal bir işlem yapılacak mıdır?

Devlet içindeki paralel yapı, devlet içindeki çeteler ve çeteler tarafından yapıldığı iddia edilen dinlemeler ile ilgili olarak 11 yıllık hükümetleriniz süresince ne yapılmıştır?

Milli iradenin tecelli yeri olan TBMM'ye Sayıştay raporlarının gönderilmemesinin sebebi devlet içindeki paralel yapı mıdır?"