BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Atatürk'ün tabancasını hala getiremedi

Arjantin Cumhurbaşkanı'nın Atatürk'e hediye ettiği tabanca 2012 Eylül ayında 120 bin liraya aldı ancak henüz Türkiye'ye getiremedi.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için yaptırılan özel tabanca 2012 yılı eylül ayında  dünyanın en büyük müzayede salonu Londra’daki Christie’s de yapılan açık artırmada 20 bin Sterlin'e alıcı bulmuştu.

Tabancayı Hollanda’da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker satın aldı ancak aradan geçen süreye rağmen bir türlü Türkiye'ye getiremedi. 

MÜZAYEDE İLE SATILDI

1pelin_8080.jpegLondra’daki ünlü müzayede salonu Christie’s’de düzenlenen ‘Antik Silahlar Müzayedesi’nde, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear tarafından Atatürk için özel olarak yaptırılan tabanca satışa çıkarılmıştı.

ALTIN HARFLERLE GENERAL MUSTAFA KEMAL YAZIYOR

15 bin Sterlin’den başlayan açık artırma sonucunda, üzerinde altın harflerle General Mustafa Kemal yazan ‘Browning’ marka silahı 20 bin Sterlin’e Hollanda’da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker tarafından satın alınmıştı. 

VERGİLERLE 26 BİN STERLİN TUTTU

82 alıncının takip ettiği açık arttırmada vergi ve diğer masraflarla birlikte tabancanın toplam fiyatı 26 bin sterline ulaştı. İngilizlerin oldukça ilgi gösterdiği silahı satın almak için Hollanda’dan Londra’ya 3 gün önce bu müzayede için geldiğini anlatan Türker, silahı satın aldıktan sonra yaşadığı sevinci şu sözlerle paylaşmıştı:

"Tabancayı Türkiye’ye getireceğim. Bu tabancayı satın almak için Hollanda’dan Londra’ya 3 gün önce geldim. Bu tabancayı Türkiye’ye getireceğim. Tabancayı, Türkiye’miz ve şehitlerimiz adına aldım. Bu tabancayı Türkiye’ye getirmekten gurur duyacağım. Türkiye’mize, Atatürk’ümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok."

1pelin_8147_1.jpg

HALA TÜRKİYE'YE GETİREMEDİ

Ancak aradan geçen zamana rağmen gümrük sorunları yüzünden Türker hala  bu düşüncesini gerçekleştirebilmiş değil.