BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  GÜNCEL

Atatürkçü Düşünce Derneği hakkında soruşturma açıldı

27 Mayıs darbesiyle ilgili skandal paylaşımıyla büyük tepki toplayan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 'darbeyi övmek' suçlamasıyla soruşturma açıldı. İçişleri Bakanı Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Gül de paylaşıma tepki göstermişti.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) sosyal medya hesabından yapılan skandal 27 Mayıs paylaşımı nedeniyle resen soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o tweetle ilgili suç duyurusu yapacaklarını ve soruşturma açtıracaklarını söylemişti. Savcılığın, ADD hakkında 'darbeyi övmek' suçlamasıyla soruşturma başlattığı öğrenildi. 

ADD'nin sosyal medya hesabından, 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı. #27Mayıs" paylaşımı yapılmıştı.

BAKAN SOYLU SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu Twitter hesabının resmi olup olmadığının araştırılacağını belirterek, "Çok net söylüyorum. Kendi zihinleriyle ve kendi zekalarıyla, akıllarıyla beraber antidemokratik çağrı yapıyorlar. Bunun karşılıksız kalması mümkün değildir. Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunacağız" demişti.

BAKAN KURTULMUŞ’TAN BÜYÜK TEPKİ

Kültür ve Turizm bakanı Numan Kurtulmuş, ADD’nin açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tepki gösterdi. 27 Mayıs’ın kanlı bir darbe olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, şu paylaşımları yaptı:

"27 Mayıs, milletin helal oylarıyla işbaşına gelen hükümetin devrildiği kanlı bir darbedir. Bu meşum darbeyi övmek akıl tutulması, vicdansızlık, millete hakarettir. Demokratik siyaset ve çok partili sistemi 'karşı devrim' yaftasıyla karalayanlar halka düşmanlık içindedir. Camilerimizin şerefelerinden yasaklanan Allahu Ekber nidalarını yeniden özgür kıldıkları için Başbakan Menderes ve arkadaşlarına şükran borçluyuz. Rabbim rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun."

ADALET BAKANI GÜL: "DARBENİN ARKASINDA MİLLET OLMAZ"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de ADD'nin paylaşımına tepki göstererek "Hiçbir darbenin arkasında millet olmaz, darbenin arkasında hiçbir şekilde milli irade olmaz" dedi. "27 Mayıs'ın yıl dönümünde yapılan bu paylaşım milletin bağrından çıkmış Menderes'in de ruhuna saygısızlıktır" diyen Bakan Gül, "Menderes’in de kemiklerini sızlatan, bu milletin 80 milyon evladını rahatsız eden bir açıklamadır" ifadelerini kullanmıştı.