BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,54
HABER /  GÜNCEL

Atatürk yerine Erdoğan sözü

Bugüne kadar okul duvarlarında Atatürk'ün sözlerini rastlardık; ancak bu kez duvara Erdoğan'ın sözü yazıldı.

Abone ol

Gümüşhane'de yapımı 2006'da tamamlanan Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda alışılageldiği gibi Atatürk’ün veciz sözlerinin değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kenti ziyareti sırasında söylediği iki cümlenin yer alması, tepkilere neden oluyor.

2005 yılında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımına başlanan ve 2006 yılında tamamlanarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen 32 derslikli Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun spor salonu olarak kullanılan bölümün yola bakan cephesinde duvarda, Başbakan Erdoğan’ın, kenti ziyaretinde söylediği, ‘Vatan millet, bayrak konusundaki hassasiyetinizi bilen bir kardeşinizim. Bundan dolayı da diyorum ki, Gümüşhane’mizi çok daha farklı bir şekilde imar edeceğiz’ cümleleri, altında da adı yer alıyor.

Okul duvarlarında Atatürk’ün söylediklerini görmeye alışan Gümüşhaneliler ise konuya tepki gösteriyor. AKP iktidarı döneminde imar açısından herhangi bir değişikliğin olmadığı Gümüşhane’de vatandaşlar Başbakan’ın okul duvarında yer alan imar ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Sayın Başbakanım Gümüşhane’nin neyini imar ettin?” diyerek yazının indirilmesini istiyor. Emekli işçi Şinasi Demirel, “Bu sözleri söyleyen Başbakan yatırımı Ankara’ya, İstanbul’a yapıyor. Gümüşhane’nin fakir halkına ne yatırım yaptın? Fabrika mı kurdun? Bir iş sahibi mi yaptın? Kime iş verdin bu memlekette?” derken, CHP İl Başkanı Erkan Pelit de, okula da siyaset karıştırıldığını belirterek, “Buna kesinlikle karşıyız. Konuyu önceki vali Veysel Dalmaz’a ve yeni vali Enver Salihoğlu’na defalarca bildirmemize rağmen o yazı oradan sökülmemiştir” diye konuştu.