BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Atatürk Havalimanı’nda şaşırtan yoğunluk

Atatürk Havalimanı bugün tarihinin en yoğun günlerinden birini yaşadı. Seferlerin aynı saatlerde olması nedeniyle biriken yolcular pasaport ...

Abone ol

Atatürk Havalimanı bugün tarihinin en yoğun günlerinden birini yaşadı. Seferlerin aynı saatlerde olması nedeniyle biriken yolcular pasaport ve çekin bankolarında uzun kuyruklar oluşturdu.
Tatil için Türkiye’ye gelen turist kafilelerinden dönüş yolculuğuna başlayanların oluşturduğu yoğunluk Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde adeta izdihama neden oldu. Özellikle yurt dışına çıkış işlemlerinin yapıldığı pasaport bankolarındaki kuyruk bugüne kadar görülmedi. Yolcu kuyruğu pasaport bankolarından metrelerce uzaklıktaki THY bilet satış bankolarına kadar uzarken Yolcular pasaport kuyruklarında dakikalarca kendilerine sıra gelmesi için beklemek zorunda kaldı.
Umre’ye gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Hatice Yılmaz, “Fazla beklemedik aslında o yola gittiğimiz için hiç gözümüze gelmiyor” dedi. Kendisi için kuyrukta beklemenin sorun teşkil etmediğini söyleyen Fatma Yıldız da, “Benim için de sorun teşkil etmiyor kuyrukta beklemek. Daha önce hiç böyle kuyruk görmedik. Hatta görünce biraz şaşırdık. Beklemek problem değil” dedi.
Pasaport bankolarında oluşan sıranın uzaması nedeniyle ek önlemler alan ve personelini artıran yetkililer sıranın kısa sürede erimesini sağlayarak yolcuların mağdur olmasını ve uçaklarını kaçırmasını önledi.
(İHA)