BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>Erdoğan’dan önemli açıklamalar<br/>İstanbul - ABD’den yurda dönen Başbakan Erdoğan,...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Erdoğan’dan önemli açıklamalar
İstanbul - ABD’den yurda dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenledi.
2014’te üç seçim olup olmayacağı sorulan Erdoğan, “Bu konu, tarih tespiti ile değil de, önümüzdeki yıl içinde böyle bir şey parlamentoda kabul görürse 3 seçim olabilir noktasından hareketle ortaya çıkan bir konuydu” dedi.
Erdoğan, Numan Kurtulmuş’un partinin genel başkanı olacağı iddiasına ilişkin, “Bunların hepsi hayali şeyler. Sağır duymaz uydurur kabilinden. Sağır kardeşlerime hakaret olmasın. Partimizin yetkili kurulları var. O kurular ne tür bir karar verirse o karar uyulur” diye konuştu.
Suriye meselesinde Türkiye’nin şu ana kadar yaptığı çalışmaların ağırlıklı olarak lojistik destek olduğunu belirten Erdoğan, “Bu lojistik desteğimizi de aynı şekilde sürdüreceğiz. Temennim odur ki burada ABD gibi ülkelerin bu lojistik desteğe sahip çıkması. Muhalifleri daha da güçlü hale getirecektir. Bu seyahatimizde bunun da ipuçlarını gördük” ifadelerini kullandı.
Esed’le kıyaslama polemiği sorulan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’na cevabımı yargı yoluyla vereceğim” dedi.

Kocaman: “Herkes kendi evinin önünün temizlesin”
İstanbul - Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi bir açıklama yapan Aykut Kocaman, son dönemlerde artan şiddet olayları ve Fenerbahçe taraftarı bir gencin öldürülmesiyle ilgili konuştu. Kocaman, “Futbolda şiddet denen baş belası, maalesef bu son acı olayla birlikte en tehlikeli noktasına ulaşmıştır. Bu gidişe dur demenin yolu rakiplere sataşmak değil, kendi evinin önünü temizlemektir” ifadelerini kullandı.
Final maçıyla ilgili de dostluk mesajı veren Kocaman, “Herkese başarılar diliyorum, futbol kazansın, dostluk kazansın” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert eleştiriler
Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretinde, Suriye politikasıyla ilgili duvara çarptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Obama ne derse Erdoğan’ın kabul ettiğini iddia etti.
Başbakan Erdoğan’a “diktatörlük” suçlaması yönelten Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Swoboda ile yaşadığı polemiğe de değindi.

Gökyüzü muhabirine veda
İstanbul - Adana’da gösteri uçuşu yaparken düşen uçakta hayatını kaybeden ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk, İstanbul’da son yolcuğuna uğurlandı.
Öztürk’ün cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camisi’ndeki törenin ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“AKP başkanlık sisteminden vazgeçmeli”
Ankara - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014’te 3 seçime gidilebileceği açıklamalarını değerlendirdi.
Demirtaş, “AKP başkanlık sisteminden vazgeçmesi gerekir. Belki yeterince kapsamlı olmayabilir ama reform paketi üstünde çalışma yürütülebilir” dedi.

Balonun düşme anı turist kamerasında
Nevşehir - Nevşehir’de meydana gelen balon kazası, balondaki turistin kamerasına böyle yansıdı. Kazada 22 turist yaralanmıştı. Yaralıların tedavisi ise sürüyor.
(İHA)